27.8.06

 

Blowverbod werkt niet?


Enkele dagen terug, in de trein naar Den Haag, viel mijn oog op de levensgrote kop op de voorpagina van de Metro: 'Blowverbod werkt niet'.

Ongeveer een halfjaar geleden hebben wij als VVD fractie met tegenzin vóór het blowverbod gestemd. Dit verbod, zichtbaar door de bekende borden rondom het Mercatorplein, is ingesteld om de overlast in portieken en op straat tegen te gaan. De overlast bleek vooral van jongeren uit Amsterdam West te komen die in De Baarsjes naar coffeeshops kwamen en vervolgens mensen lastig vielen, in portieken plasten en ga zo maar door.

Als liberalen geloofden we toen niet direct in een verbod als oplossing voor de overlast. Toch hebben we met het voorstel ingestemd, omdat de politie aangaf het verbod nodig te hebben om de overlastgevende jongeren beter aan te kunnen pakken. Als VVD wilden we daarom een jaar met het verbod experimenteren, voldoende voor de politie om te bewijzen dat het helpt.

Het artikel in de Metro doet anders vermoeden. Als je het beter leest, lijkt een klein rondje langs enkele ontevreden buurtbewoners echter wel een hele magere basis voor de conclusie 'Blowverbod werkt niet'. Ik ben dus vooral benieuwd naar de evaluatie van het stadsdeel over het eerste halfjaar, die binnenkort op de agenda staat.

Kritisch blijft de VVD zeker. In onze Algemene Beschouwingen hebben we al aangegeven dat het beter is om eens te kijken naar mogelijkheden om iets te doen aan het grote aantal (vijftien!) coffeeshops in een klein stadsdeel als De Baarsjes. Sommige van die coffeeshops en andere dubieuze horeca zorgen namelijk voor een slechte sfeer op straat en veel overlast.

Comments:
Even een klein testje of het allemaal werkt. Ziet er erg goed uit.Voor advies om wat hoger op de google lijsten e.d. te komen kun je miscchien beter even met laurens bellen.

Groet
Gertjan
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?