10.11.06

 

Onaangename verrassing

Je kent ze wel, van die dagen dat alles mis gaat. Ik had deze week zo'n dag. Vanwege een vervelende jetlag (ik was vorige week voor werk in Canada) kostte het me wat moeite om vroeg op te staan. Toen ik vervolgens op de tram stond te wachten, kwam die maar niet. Ook op Sloterdijk was het weer eens kommer en kwel met de NS en ruim anderhalf uur later dan gepland zat ik achter mijn bureau in Den Haag.

Na een eerste slok koffie ging mijn mobiel, een onaangename verrassing volgde: 'Goedemorgen, met politie Amstelland, uw auto staat op een plek in de M.H. Trompstraat waar filmopnames worden gemaakt. Hij wordt zeker binnen het uur, en misschien nu al wel weggesleept. Als u 'm nu niet verplaatst krijgt u een boete. En u mag blij zijn dat de filmploeg mij heeft gevraagd om op te bellen, want dat is zeker niet gebruikelijk!'

Zoiets kon ik er nog wel bij hebben! Gelukkig was er ook nog een complete netwerkstoring op mijn werk, zodat ik alle tijd had om even mijn vriendin te bellen. Die werkt namelijk op de Prinsengracht en kan keihard fietsen als het moet. Zij heeft onze Fiesta behendig elders neergezet en kon daarmee voorkomen dat ik een boete van een paar honderd euro moest betalen. Het bustochtje naar Oost om mijn auto weer op te halen bleef me hierdoor gelukkig ook bespaard!

Nu ben ik niet iemand die dagelijks zijn auto gebruikt, maar ik herinner me niets van een bord toen ik 'm drie dagen daarvoor parkeerde op de bewuste onheilsplek. Een brief heb ik ook al niet gezien. Bovendien vertelde mijn vriendin me dat op alle andere verboden plekken gewoon auto's stonden op het moment dat de sleepwagen volgens de politie al onderweg was. Zouden andere autobezitters in de straat wel een boete hebben gekregen? En is dat dan terecht? Reden genoeg om een mailtje naar onze parkeerwethouder Ab Cherribi te sturen.

Verrassend snel kreeg ik antwoord van het stadsdeel, op zichzelf al goed: normaal gesproken zou mijn auto nooit weggesleept zijn, maar verplaatst (omdat ie er al stond voordat het bord was neergezet). Bovendien informeert Egmond Film en Televisie (het ging natuurlijk om de politieserie Van Speijk) altijd netjes en tijdig de bewoners.

Al met al liep het dus met een sisser af. Bovendien vind ik het maar wat gaaf dat Van Speijk ook bij mij in de straat wordt opgenomen. Het stadsdeel heeft samen met de filmploeg blijkbaar een keurige procedure voor dit soort zaken.

Toch gaat het zelfs met zo'n prettige werkwijze weleens mis, ik was als bewoner namelijk niet goed geïnformeerd. En heel zenuwachtig gemaakt door de politie. De vraag blijft natuurlijk wat er was gebeurd als ik de auto gewoon had laten staan....

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?