15.12.06

 

Drankje doen in de buurt?

Je hebt zin en geld om gezellig wat te drinken of een hapje te eten met wat vrienden. Liefst niet te ver weg in je eigen buurt. Waar kan je heen? Vorige week las ik op internet (op de Baarsjeshyve) een hele levendige discussie over horeca onder jonge Baarsjesbewoners.

Er zijn wel een paar leuke tentjes, zoals Confusion aan de Postjesweg, dat iedere avond volzit. Of hét geheim van De Baarsjes: Café Cook aan het Jan Maijenplein, gezellig en intiem.

Daarnaast ligt er meer in het verschiet. Zo zal binnen-kort ‘Edel’ zijn deuren openen in de voormalige Edelsmedenschool en zal op het Mercatorplein ook een grand café-achtig iets komen. Toch is het nog láng niet zo booming als bijvoorbeeld Oud-West. Kwestie van tijd? In het nieuwe bestemmingsplan dat volgende week voorligt in de raad zijn geen panden aangewezen als horeca, die zijn er namelijk al meer dan genoeg. Toch zou ik het Dagelijks Bestuur willen oproepen om betrouwbare ondernemers, die een leuk eetcafé of trendy bar willen beginnen, daarbij te ondersteunen. Er is zeker behoefte daaraan in de buurt. En voor jonge, hoogopgeleide starters kan het net de doorslag geven om in dit stadsdeel te komen of te blijven.

Tegelijkertijd moeten ‘slechte’ horeca-eigenaren op alle mogelijke manieren worden tegengewerkt en weggepest. Neem die man die van het pand in de Jan Evertsenstraat aan het begin van de Witte de With een gokhal wil maken. Doodzonde.

Of café-bar het Terras op de hoek van de Willem de Zwijger en de Admiraal de Ruyterweg. Wel eens de behoefte gehad (zeker als vrouw) om daar naar binnen te gaan? Niets tegen grote groepen rummicub spelende mannen, maar op zo’n toplocatie zou een leuk café of restaurant niet misstaan. Op hyves zag ik dat iemand zelfs voorstelde om geld in te zamelen, het pand op te kopen en er iets moois van te maken.

Nu fietste ik er gisteravond voorbij en het lijkt alweer een tijdje gesloten… wie durft?!


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?