25.1.07

 

Beste dief....

Van de week liep ik op weg naar huis langs de Broodje Bar, op de hoek van de M.H. Trompstraat en de Willem de Zwijgerlaan en zag ik dat de ruit zwaar beschadigd was. Ook hing er een briefje achter:

"Beste mensen, waarom proberen jullie hier steeds in te breken? Er valt hier niets te halen op een paar broodjes na, of jullie moeten honger hebben. Maar die broodjes kunnen jullie dan ook zo wel krijgen... mvg Barbara"

De dame achter de toonbank vertelde me dat er meerdere malen, op verschillende avonden achter elkaar, was geprobeerd om een gat te slaan in de gepantserde ruit. Een telefoontje naar de politie leverde als antwoord op "Waarom belt u aanstaande dinsdag niet eens terug mevrouw?" Dus toen had ze bedacht om het briefje achter het raam te plakken om de daders op andere gedachten te brengen.

Wat een slecht verhaal. Laatst hoorde ik in Café Cook een zelfde soort verhaal. Na inbraak had de politie bij de aangifte opgemerkt: "Nou dan had u maar niet in De Baarsjes moeten komen met uw café".

Twee voorbeelden van hoe het niet moet. Navraag bij de buurtregisseurs leverde op dat dit vaker voorkomt. Hen valt overigens niks te verwijten, want zij nemen dat eerste telefoontje niet op. Een buurtregisseur vertelde me dat hij meteen naar Café Cook was gegaan om zijn excuses aan te bieden voor de opmerking van zijn collega op het hoofdbureau.

Als we in De Baarsjes levendige straten willen creëren met creatieve en betrouwbare ondernemers, dan mag toch op zijn minst van de politie worden verwacht dat ze die ondernemers en hun problemen bloedserieus nemen!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?