11.3.07

 

Jan Evertsen op de schop

Op maandag 12 maart beginnen de werkzaamheden in de Jan Evertsenstraat. Negen maanden lang zal aan deze straat
worden gewerkt. We hopen natuurlijk met zijn allen dat we na de herinrichting een betere, veiligere en aantrekkelijkere straat terugkrijgen voor het winkelend publiek en de bewoners die er hun dagelijkse boodschappen doen!
Ondanks dat één kant van de straat gedurende de hele periode open is voor autoverkeer, is negen maanden een lange tijd. Als ondernemer hoop je dan natuurlijk dat de kassa blijft rinkelen en dat je niet al teveel overlast zal ondervinden. Juist om die ondernemers een hart onder de riem te steken had mijn fractiegenoot Miranda Joziasse het idee om ze het weekend voor de start van de werkzaamheden allemaal te bezoeken en letterlijk een hart te geven in de vorm van een ballon.
Zo gezegd zo gedaan. Onder leiding van Miranda zijn we zaterdagochtend met de fractie alle winkels in de Jan Eef binnen gewandeld, hebben gesproken met de ondernemers (als ze natuurlijk niet al te druk waren met klanten) en ze veel sterkte gewenst. Het was goed om de verschillende geluiden en reacties te horen van de winkeliers, waarvan sommigen al tientallen jaren vanuit hun zaak de buurt hebben zien veranderen.
En nu is het dus zover. Het stadsdeel zal alles op alles moeten zetten om het hele project bínnen die negen maanden, liefst eerder, af te ronden. Ook verwacht ik maximale inzet om de overlast voor winkeliers, winkelend publiek en bewoners zoveel mogelijk te beperken. Met de onlangs geopende informatiewinkel laat het stadsdeel in ieder geval zien dat zij meer dan open staat voor klachten en ideeën.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?