25.3.07

 

Leuk om buiten de prijzen te vallen!

Het was weer een bewogen week in politiek De Baarsjes. De discussie over de nieuwe bestemming voor de Chassékerk liep hoog op. Alle partijen willen het beste voor de buurt, maar tegen welke prijs? En is de variant waarbij het kerkgebouw wordt behouden (waar nu een meerderheid voor is) niet teveel een ‘behoud om het behoud’-variant? Zie voor ons standpunt ook www.vvddebaarsjes.nl

Dan was er de discussie over het rapport van Arthur Verdellen, de ‘stadsregisseur sociale cohesie’ die meer duidelijkheid moest verschaffen over de toekomst van het Westermoskee project. Die duidelijkheid leek dichterbij te komen met het advies aan woningcorporatie Het Oosten en Manderen BV (Milli Görüs) om uit elkaar te gaan en het project te knippen. Hierdoor zou in ieder geval de bouw van huizen en parkeergarage kunnen starten. Onze burgemeester voelt zich nu echter genoodzaakt om zelf ook nog een poging te ondernemen ‘met de partijen om de tafel te gaan zitten’. De inzet hierbij (lijmen of knippen) is mij volstrekt onduidelijk. Nog een paar weekjes afwachten, is het idee volgens de stadsdeelvoorzitter.

Ondertussen verdringen de media elkaar om continu negatieve, zorgwekkende feiten over Milli Görüs naar boven te krijgen. Dit voedt de kritische, bezorgde houding van mijn fractie. Ondanks dat gaan we morgen wel op bezoek in de Ayasofya om van het moskeebestuur te horen hoe zij zelf tegenover al deze beschuldigingen en negatieve berichtgeving staan, en tegenover de toekomst van de Westermoskee. In gesprek blijven is belangrijk.

En dan was er natuurlijk de lijst met probleemwijken van minister Vogelaar. Vijf Amsterdamse wijken (waaronder onze buren in Bos en Lommer) komen in aanmerking voor de inspiratie, stimulans en financiering vanuit het Rijk. Vooral dat laatste is natuurlijk welkom als je goede ideeën hebt om de buurt te verbeteren. Aan de andere kant ben ik blij dat De Baarsjes dit keer buiten de prijzen is gevallen en niet het label van probleemwijk heeft gekregen! Ik zie het als een positief signaal en een aanmoediging om –weliswaar met minder euro’s uit Den Haag- keihard verder te werken aan een levendig en aantrekkelijk stadsdeel.

Comments:
Ook ik ben blij dat De Baarsjes een leuke wijk is en dat het goed gaat met De Baarsjes. Daarom vind ik het goed dat de politici laten weten blij te zijn dat deze wijk niet op de lijst van Vogelaar staat. Zie het commentaar van wethouder Cherribi in Parool afgelopen vrijdag en de reactie van Tom hierboven!

Ik snap niet dat bijvoorbeeld Slotervaart en Bos en Lommer blij zijn dat ze wel op de lijst staan. De PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch zei dat het een erkenning is van de problemen die ze hebben in het stadsdeel. "Er is veel gebouwd en gesloopt, [...], maar voor sociale problemen is te weinig of geen aandacht."

Ik zeg dat het een bevestiging is van het foute bestuur in Slotervaart over de afgelopen 15 jaar! Wie heeft er dan geen aandacht gehad voor de sociale problemen in de wijk?
Drie keer raden welke partij er continu de stadsdeelvoorzitter heeft mogen leveren en zelfs nu de absolute meerderheid heeft in de raad?

Complimenten aan De Baarsjes: de ambtenaren, politici en vooral alle bewoners van De Baarsjes.
Wij zijn gekomen waar Bos en Lommer en Slotervaart nog lang voor moeten strijden!
 
Hi Tommetjie!

I did not understand a word of it but it all looks pretty professional and very useful for your political career! I know this is not going to remain online but I just wanted to post a friendly 'hello'. Good luck man!!
Cheers,
Oli
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?