3.3.07

 

Waar is de provincie goed voor?

“Stemmen? Ach nee joh!” was de reactie van een mevrouw in Osdorp vanochtend. Gelukkig kon ik bij veel ander winkelend publiek wel een flyertje kwijt. Je krijgt de meest uiteenlopende reacties als je met een oranje VVD jack door een winkelcentrum loopt.

Veel mensen weten niet waarom ze zouden moeten stemmen voor de Provinciale Staten. Op zich weet ik dat wel. De provincie heeft belangrijke taken op gebied van infrastructuur, woningbouwprojecten, vestiging van bedrijven, Schiphol en bescherming tegen het water. Bovendien bepaal je met deze stem indirect de krachtverhoudingen in de Eerste Kamer. En dat is niet onbelangrijk, want alle wetgeving moet langs die Eerste Kamer.

Gisteren had Stichting Anahda in de Tagerijn een debat georganiseerd met enkele kandidaten, onder leiding van Samira Bouchibti (Abbos). Helaas was slechts een handjevol mensen aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken.

De kritische Anahda jongeren wilden wel eens weten waarom de kandidaten achter de tafel bij het thema veiligheid alleen maar over water spraken. In De Baarsjes denken we bij veiligheid aan andere dingen! Anders/De Groenen vond dat Schiphol maar afmoest van alle overstap passagiers. Die zouden voortaan maar ergens in Noord-Frankrijk moeten overstappen. Leuke gedachte, als je even vergeet dat daarmee een hoop Amsterdammers hun baan dan kwijt zijn en de Nederlandse economie een van haar mainports verliest.

Verrassend is het niet, maar ik voelde me het beste thuis bij VVD-kandidaat Michèl Tromp: méér woningbouw in combinatie met groen en infrastructuur, bedrijvigheid en Schiphol mag groeien als er een leefbaarheidsfonds komt om mensen in de omgeving te compenseren.


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?