19.4.07

 

Bubbels bij Edel deze zomer

De temperaturen lopen op, je hebt zin in een terrasje en blijft tot laat met je vrienden en vriendinnen genieten van een zwoele zomeravond. Met een biertje, rosé of hipper: met bubbels.
Het kán allemaal en ook nog in De Baarsjes. Daar waar Con-Fusion (zie foto) lange tijd zo'n beetje het enige leuke tentje was in de buurt met een groot en zonnig terras, zijn er de laatste tijd een paar nieuwe aanwinsten bij gekomen.

Het begon natuurlijk al met Café Cook aan het Jan Maijenplein, maar afgelopen weekend is ook het lang verwachte Café Edel feestelijk geopend. Vanavond heb ik er een drankje gedaan en ik moet zeggen: het ziet er zéér strak en trendy uit! Dit café zorgt samen met Con-Fusion en het Sieraad voor een bruisende entree van het stadsdeel, als je vanuit de Kinkerstraat de brug over fietst. En het wordt alleen maar mooier met een aanlegsteiger bij Edel, en de uitbreiding van kunstcollectief Meneer de Wit aan de overkant.

Café Het Trefpunt moest weg, vanwege de sloop (en nieuwbouw) van het Entreeblok. Dit typisch Amsterdamse café is echter binnen het stadsdeel verhuisd naar de hoek Willem de Zwijgerlaan-Admiraal de Ruijterweg, de plek waar eerst een troosteloos koffiehuis zat. Café Treffers is nu de naam en nog steeds volgen de Hazes en Bauer nummers elkaar in rap tempo op.

En als klap op de vuurpijl is ook bij Sportplaza Mercator een café-restaurant geopend: Palet. Voor een gezonde salade of een glaasje na het sporten of tijdens de zwemles van je kind. Maar ook een aanrader om eens iets te gaan eten of drinken als je toch in de buurt bent (er is ook een terrasje).

Laat die zomer maar komen!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?