10.4.07

 

Parkeerellende in de DTG buurt...

Met bloeddoorlopen ogen rijd ik op tweede paasavond veel later dan gepland, rond middernacht de M.H. Trompstraat in. Het was een hele leuke dag, maar de enorm lange files onderweg hebben de stemming al redelijk bekoeld. Zonder enige illusie zet ik mijn vriendin af voor onze deur. Ik wil haar het liefst-zoals altijd- graag de rest van de nacht besparen, hoelang het ook zal gaan duren. Dit soort ellende kun je het beste alleen ondergaan.

Ik rijd de Bestevaerstraat in: vol. Vervolgens ga ik via een stukje Jan van Galenstraat weer de Reinier Claeszenstraat in en zo een tweede rondje door M. H. Tromp en Bestevaerstraat. Helaas: geen visite die terugmoet naar huis, geen toevalstreffers vanavond. Dan maar op safe, besluit ik. Langzaam en routinematig rijd ik even later door de Willem de Zwijgerlaan: een plekje? Ik draai om en doe een poging om mijn Fiësta in te steken. Nee, toch verkeerd ingeschat: ik red het net niet. Balend maar berustend in mijn lot ga ik voor 'het redelijke alternatief' de Geuzenbuurt in.

Op de Geuzenkade is bijna altijd plek, zo leert de ervaring. Helaas, deze nacht zijn de parkeergoden mij uiterst slecht gezind en ook in deze buurt is geen enkel plekje te bemachtigen. Ik begin zachtjes in mezelf te vloeken en wil maar één ding: in mijn bed in slaap vallen zodat ik de volgende ochtend weer fris wat kan betekenen voor mijn collega's.

Na nóg een ronde heb ik het helemaal gehad: IK WIL PARKEREN!!!! Radeloos rijd ik terug de Jan van Galenstraat in. Weg van mijn huis en weg van mijn buurt. Eerder in het paasweekend had ik al in een raadsstuk gelezen dat in mijn buurt de parkeerdruk 's nachts het hoogste is in De Baarsjes: zo rond de 100%. Nu ondervind ik het weer eens aan den lijve.

Ik bespaar me de moeite en rijd richting Admiralengracht, waar ik mijn auto neerzet. Plek zat daar, maar het is wel érg ver weg van mijn bed. Vechtend tegen de slaap loop ik door de Jan Evertsenstraat terug naar huis: een klein half uur later dan het moment waarop ik mijn vriendin afzette voor de deur van ons huis.

Nu ben ik -gelukkig- iemand die niet dagelijks zijn auto 's avonds moet parkeren in de Does-, Tromp- of Geuzenbuurt. Maar ik realiseer me wel dat in deze buurten een aantal mensen wonen die dat wel moeten. Als we in De Baarsjes parkeergarages willen realiseren, laten we dat dan alsjeblieft doen op de plekken waar het het hardste nodig is. Als VVD-fractie hebben we bijvoorbeeld al eens gepleit voor een parkeergarage onder de Willem de Zwijgerlaan. Lastig, vanwege monumentale bomen en tijdelijke overlast, maar is het echt onmogelijk?

Comments:
Gebruik anders eens die Greenwheels bij je voor je deur! ;-)
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?