1.6.07

 

Film- en theatervoorstellingen in de buurt

Vandaag begint de Juni Kunstmaand in De Baarsjes onder de titel Don't close your eyes. De hele maand vinden er exposities, grote en kleine evenementen plaats. Niet alleen voor de culturele elite, maar voor alle jonge en oude bewoners en bezoekers. En niet zomaar langs wat kunstwerken slenteren, maar zélf actief meedoen. Te beginnen met een Friday Night Skate vanavond langs alle plekken waar iets gebeurt tijdens de Juni Kunstmaand. Tamara Serno en Jeroen Smits skaten namens de fractie mee (ik durf niet..)

Ik hoop dat het openingsweekend nog beter bezocht gaat worden dan vorig jaar (zie foto). Ik ga morgen zeker even kijken op het Mercatorplein en ben ook erg benieuwd naar de 'wonderkermis' op het Jan Maijenplein. Evenementen als de Juni Kunstmaand en het Open Atelier Weekend zorgen voor veel positieve indrukken en publiciteit. Bovendien is het voor bewoners ook weleens leuk om te zien dat mensen zelfs van buiten de stad 'een dagje uitgaan in hún stadsdeel De Baarsjes'.

Maar ook buiten deze evenementen kan kunst en cultuur zorgen voor meer levendigheid in de buurt. Vorig jaar zag ik in een voorstad van Parijs hoe positief dat kan zijn. Professionele theatergezelschappen doen hun try-outs daar in een buurtcentrum waar bewoners dan bijna gratis kunnen genieten van hoogstaand theater. Ook veel dichter bij huis in Oud-West zijn al eens buurthuizen volgestroomd voor een leuke voorstelling.

Ik zou graag met enige regelmaat een theatergezelschap naar De Baarsjes halen waarbij jong en oud voor een lage prijs kan genieten van een voorstelling. Of een soort van 'open luchtbioscoop' waarbij een aantal films worden vertoond, in het Rembrandtpark of op ons overdekte buurtplein in Het Sieraad. Deze maand gaan we voorstellen doen in de deelraad.


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?