11.11.07

 

Mantelzorgers verwennen!

Afgelopen vrijdag was in buurtcentrum De Tagerijn een verwendag voor ongeveer 25 mantelzorgers. Tijdens deze Dag van de Mantelzorg werden de aanwezigen verwend met stoelmassages, hennabeschildering, handlezen, yogales, muziek en een Turkse lunch. Onze wethouder Mirjam Smeels (foto)was aanwezig en wil hiermee meer mantelzorgers bereiken, informeren en ondersteunen.

Een erg goed initiatief, want mantelzorg wordt vaak, niet in de minste plaats door de zorgers zelf, als iets vanzelfsprekends gezien. En dat is het natuurlijk niet! Als je een groot deel van je tijd besteedt aan de zorg voor een hulpbehoevende kennis of familielid, dan verdien je daarvoor alle respect.

De komende tijd gaat het stadsdeel inventariseren hoeveel mantelzorgers er precies zijn, zodat we deze kunnen bereiken. Sommige mantelzorgers weten niet dat er een vrijwilligerscentrale bestaat, waar ze gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld als ze zelf eens een dagje uit willen of een avond naar de bioscoop. Ook geeft het ‘persoonsgebonden budget’ de mogelijkheid om zelf de zorg te kiezen die past bij de eigen situatie. Daar zijn dan helaas veel lastige formulieren voor, maar bij het WMO-loket helpen stadsdeelmedewerkers graag bij het invullen. Maar je moet dat soort dingen wel weten.

Het heeft dus zin om de groep mantelzorgers op te zoeken, af en toe goed in het zonnetje te zetten en daar waar nodig extra ondersteuning te geven. Zij zijn namelijk onmisbaar voor het welzijn van onze bewoners!

Tot slot even iets heel anders: tijdens het schrijven van dit stukje ging de bel en hoorde ik luid gezang. Een flinke groep buurtkinderen met lampionnen stond op de stoep. Opeens wist ik het nog van vorig jaar: 11 november, St. Maarten! Het begint in mijn straat al een soort van hernieuwde traditie te worden. Gelukkig vond ik ergens nog wat snoep en hadden de kinderen geduld.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?