9.12.07

 

Met het bootje naar Edel...

De laatste maanden stonden voor mij qua politiek vooral in het teken van de risicojongeren uit de Chassébuurt, en ons pleidooi voor het mogelijk maken van veiligheidsmaatregelen als preventief fouilleren en tijdelijk cameratoezicht waar dat nodig mocht zijn.

Maar naast de problemen valt er ook méér dan genoeg positiefs te melden over De Baarsjes. Steeds meer mensen komen graag in dit stadsdeel wonen. Vaak gaat het dan om starters, jonge mensen met goede banen die wat te besteden hebben. Belangrijk is om die mensen in enige mate te binden aan De Baarsjes. Juist daarom was het welkomstdiner voor nieuwe bewoners zo’n goed initiatief.

In een stukje ‘hip & upcoming’ Amsterdam als De Baarsjes kun je als politiek anticiperen op de wensen van die nieuwe groep bewoners. Een ultiem voorbeeld is de nota over oevergebruik die deze maand uitkwam. De komende jaren gaan de oevers en kades in De Baarsjes veel slimmer gebruikt worden: geen hondenuitlaatstroken meer naast de Admiralengracht, maar bootjesverhuur, aanlegsteigers en zitjes voor wandelaars en bewoners. Bij restaurant Edel komt een drijvend terras in de zon waar je met je sloep of bootje aan kan meren. Ook aan de Postjeswetering gaan aanlegsteigers komen en ruimte voor een horecagelegenheid met terras aan het water.

Volgende zomer wordt het dus genieten, in de zon aan het kabbelende water. Het kan allemaal in De Baarsjes!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?