6.1.08

 

Gelukkig Nieuwjaar, tot donderdag?

Beter laat dan niet wens ik je een gezond, dynamisch en succesvol 2008. Ook in De Baarsjes zal er dit jaar weer meer dan voldoende (moeten) gebeuren. Ik noem een paar voorbeelden:

De grondige opknapbeurt van de Jan Evertsenstraat en de inzet van straatmanagement zullen hun vruchten moeten afwerpen. De straat ligt er mooi bij, maar veel panden staan nog leeg. Dit biedt natuurlijk volop kansen voor ondernemers die willen inspelen op de behoeften in ons stadsdeel. Neem bijvoorbeeld Café de Krommert, op de hoek met de Witte de Withstraat. Dit café, waar André Hazes ooit werkte als zingende barman, staat (naar ik heb begrepen) te huur. Toplocatie voor een nieuwe kroeg of lunchroom!

En er is meer potentie, op gebied van kunst en cultuur. Meneer de Wit is flink uitgebreid en de successen van de Juni Kunstmaand en de Open Atelierroute laten zien dat het stadsdeel een creatieve hotspot kan zijn in Amsterdam. Maar niet zonder dat de politiek daar hard aan meewerkt. Door kansen te bieden aan startende culturele ondernemers en door aanwezige ruimten in te zetten voor laagdrempelige theater- en filmvoorstellingen.

2008 is ook een Olympisch jaar. Een uitgelezen kans om de (relatief lage) sportdeelname van bewoners te vergroten en nog meer te doen aan het probleem van overgewicht dat in De Baarsjes onacceptabele vormen aanneemt.

En als het een beetje meezit wordt in 2008 de impasse doorbroken rondom het Rivaterrein, vinden meer (risico)jongeren de weg naar stage of baan en zal het aantal coffeeshops verminderen! Genoeg om over te praten, lijkt me. Graag tot ziens op de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel aanstaande donderdag 10 januari in Het Sieraad. Tevens de filmpremière van “Aangenaam, Ahmed”, de film van Larbi Ahmed Salah, winnaar van de Ymere –Baarsjesbeurs.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?