13.1.08

 

Gevaarlijke situatie

“Durf je dromen na te leven” was de boodschap van stadsdeelvoorzitter Verburg tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Mooie woorden, die wat mij betreft zowel voor iedereen persoonlijk gelden als voor het stadsdeel! In De Baarsjes zijn meer dan genoeg grote dromen te verwezenlijken. Het gaat daarnaast echter óók om hele praktische, concrete dingen, zo realiseerde ik me weer eens afgelopen vrijdagavond.

Toen ik met de auto in de Jan van Galenstraat afsloeg naar de Reinier Claeszenstraat, viel mijn oog op een enorme vrachtwagen naast de Albert Heijn, waarvan de lading werd gelost. Omdat de vrachtwagen met zijn neus volledig op het fietspad stond, moesten fietsers, brommers en voetgangers voortdurend uitwijken (zie foto). Verdomd! Dat was precies de gevaarlijke situatie waar een oplettende buurtbewoner het stadsdeel al vele malen over had aangeschreven, wist ik toevallig. Er is toen door het stadsdeel overigens voldoende plek gecreëerd om te laden/lossen, en er zijn ook nog gesprekken geweest met Albert Heijn. Maar ondanks dat parkeren vrachtwagens blijkbaar nog steeds regelmatig verkeerd en komen daar zonder enig probleem mee weg. Dus ik ben uitgestapt, heb melding gemaakt bij de politie en het AH-personeel aangesproken. Die beloofden natuurlijk beterschap en ik vervolgde mijn weg naar huis.

Ik voelde me wel een beetje een zeurpiet toen ik die jongens van Albert Heijn aansprak … en zo’n melding bij de politie … maar achteraf ben ik erg blij dat ik het heb gedaan. Misschien dat het (ietsje) helpt. Het komt trouwens vrij vaak voor dat bewoners bezorgd zijn over dit soort enorme vrachtwagens die voor gevaarlijke situaties zorgen. En terecht. Zeker in een dichtbebouwd stadsdeel als De Baarsjes waar eigenlijk te weinig ruimte is voor zulke wagens.

Comments:
Het heeft geholpen! Dank je daarvoor. Er was voldoende ruimte maar in de vakken werden rekken gezet.
Ik ben ten tijde van de afgelopen straatrenovatie in de Reinier Claeszenstraat bijna onder een vrachtwagen tercht gekomen, ook heb ik ten tijde van dezelfde renovatie een vrachtwagen moeten binnen lootsen doordat AH-personeel te beroerd was de vrachtwagenchauffeur te helpen.
Maar niet alleen dat: mijn bakfiets is ook nog gejat doordat er nergens ruimte was om hem te stallen. Uiteraard werden er nergens extra fietsenrekken neergezet elders in de buurt en om de hoek waren de fietsenrekken anders, slechts geschikt voor een zeer kort slot, maar volledig bezet. Schade ruim 1000 euro.

Ik woon hier al bijna 23 jaar, slechts de laatste 10 jaar zie ik heel langzaam veranderingen plaatsvinden, d.w.z. heel geleidelijk.

Nu nog ALLE vrachtwagens weg uit de Jan van Galenstraat en terug naar de kleine winkelier!
En uiteraard.... veiligheid in de Maarten Harpertszoon Trompbuurt. Weg met de autoruitjestikkers, de Oostbloklanders uit het kraakpand naast de Aldi, d.w.z. bakfiets- scootmobieljatters en bescherming en beugels voor motoren en bakfietsen in de grond. Leuk al die extra plaatsen voor motoren, maar geen hond die zijn motor daar zal stallen, zolang er geen beugels in de grond worden gehamerd door de gemeente. M.i. geen al te grote eis als belastingbetaler.

We willen allemaal ruimte en een schonere lucht, maar we worden volgebouwd met onverkoopbare peperdure KOOPWONINGEN. Het groen moet plaatsmaken voor koopwoningen, voor kinderen is hier niets, oftewel bijna nihil aan mogelijkheden om te spelen.

Amsterdam houdt niet van kinderen, alleen van het uitmelken van 2-verdieners van buiten de stad en de verkoop van panden voor 5 miljoen euries doordat mensen niet geen uren willen reizen.

Amsterdammers zijn weggejaagd naar respectievelijk Lelystad, Almere en Purmerend.
Parkeertarieven zijn ingesteld en mijn kinderen hebben nog NOOIT buiten kunnen spelen.
Amsterdam lijdt aan een sociale verarming door de ingestelde parkeertarieven. De werkelijke vervuilers zijn vrachtwagens die over lijken gaan en de koophuizen die als paddenstoelen de grond uit zijn geplemd ten koste van de kinderen die altijd maar binnen moeten zitten omdat Amsterdam slechts geld in het laatje wil.

Amsterdam lijdt aan geestelijke armoede en iedereen is MOE!

Dank je wel voor deze bijdrage, Tom! Ik hoop dat je nog veel zult kunnen betekenen voor Amsterdam.

mmarjon.hyves.net
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?