2.3.08

 

Cappuccino met appeltaart in de coffeeshop

Vanmiddag even binnengelopen bij coffeeshop Boerejongens aan de Baarsjesweg. Deze coffeeshop had een maandje geleden de primeur door als eerste in Nederland ‘rookvrij te gaan’. Eigenaar Martijn van Bennekom wilde niet wachten op het algehele rookverbod in de horeca, dat op 1 juli aanstaande ingaat.

In De Baarsjes zijn teveel coffeeshops (vijftien op anderhalve vierkante km). Dit komt het aangezicht en de sfeer in de buurt niet ten goede en daar moet zeker iets aan gebeuren. Maar het neemt niet weg dat er óók coffeeshops zijn die op een positieve manier aan de weg timmeren. Bij de opening van Boerejongens vorig jaar, merkte ik al dat de pui er een stuk op vooruit was gegaan ten opzichte van voorganger Get a life. En nu dus landelijke bekendheid als eerste rookvrije coffeeshop, ten behoeve van het personeel.

Ik word van achter de toonbank te woord gestaan door Terrence, die me vertelt blij te zijn met de maatregel. Sommige klanten waren in eerste instantie teleurgesteld dat ze niet meer binnen mochten roken. Maar tegelijkertijd heeft de publiciteit ook extra klandizie opgeleverd. En blijkbaar zorgt de prijs-kwaliteit verhouding ervoor dat liefhebbers uit heel Amsterdam gewoon blijven komen. En het is waar, tijdens ons gesprekje is het een komen en gaan van klanten.

Het interieur ziet er niet uit als in de gemiddelde coffeeshop. Het oogt eigenlijk best gezellig. Druk is het bepaald nog niet in het zitgedeelte, maar Boerejongens wil hiermee in de komende periode wel een ander publiek gaan trekken. Klanten die (ook) langskomen voor een bak koffie of biologische thee met een stuk appeltaart. ‘En de koffie is écht goed als je bedenkt dat Italianen hier komen voor onze Italiaanse koffie’, aldus Terrence. Het moet niet gekker worden!

En ja, er gebeuren ook in zo’n voorbeeldige coffeeshop af en toe dingen waar Terrence niet op zit te wachten. ‘Daarom zijn we in gesprek met het stadsdeel om camera’s aan de gevel te mogen bevestigen. Voor de veiligheid’.

Dus als je nog eens een wandeling maakt langs de Kostverlorenvaart, en zin krijgt in appeltaart….tja waarom ook niet?!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?