15.3.08

 

Werkbezoek Henk Kamp

Afgelopen vrijdag kwam Henk Kamp met zijn medewerkers op bezoek in De Baarsjes. De eerste afspraak was met wijkteamchef Gerry Smit op politiebureau Surinameplein. Deze vertelde ons dat De Baarsjes zich in positieve zin ontwikkelt. Tekenend is dat onlangs een meting plaatsvond op het Mercatorplein, waarbij in vier maanden tijd vrijwel geen incidenten werden geregistreerd. Dit is toch opmerkelijk voor het plein, dat niet eens zo lang geleden zo'n beetje symbool stond voor onrust en overlast. Ook benadrukte Smit dat de arrestaties die onlangs in de Chassébuurt zijn verricht, meteen een spectaculaire daling van straatroven en woninginbraken tot gevolg hebben gehad. Toch een mooi succes! Samen met buurtregisseurs Alex van Amstel en André Wismeijer begonnen we een wandeling door de wijk.

Ondanks de positieve ontwikkelingen in de buurt, zijn er nog steeds genoeg problemen. In dat kader bezochten we Jan Koster in zijn sigarenzaak op de Hoofdweg. Koster is in korte tijd driemaal overvallen en heeft nu besloten om zijn zaak te verkopen. Een triest verhaal. Gelukkig kon hij het bezoek van Henk Kamp wel waarderen. Vooral toen bleek dat deze ook ooit papieren heeft gehaald om een sigarenzaak te beginnen! In Aladdin’s notenhoek hadden we een leuk gesprekje met Gerrie Sierat, voorzitter van de winkeliersvereniging. Henk kocht er een pot pindakaas voor zijn vrouw.

Na een korte ontmoeting met Gillian Ford in de Hudsonhof, liepen we in stevig tempo door naar Buurtpunt Chassé. Dit buurtpunt is gevestigd in de voormalige snackbar Raphaël, waar in een paar jaar tijd 38 keer de ruiten waren ingegooid. Na een korte stop in jongerencentrum Club Rainbow eindigde het werkbezoek met een lunch in het stadsdeelkantoor. Samen met wethouder Mirjam Smeels en onze nieuwe fractievoorzitter Tamara Serno aten we een broodje en bespraken we de praktijk van de wet inburgering en de aanpak van probleemgezinnen. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg schoof ook aan en had –hoe efficiënt!- een verlanglijstje gemaakt waarmee Henk aan de slag kan in Den Haag.

Hopelijk heeft het bezoek aan De Baarsjes voldoende inspiratie opgeleverd voor een paar spetterende optredens in de Tweede Kamer. Omdat we aan veel dingen niet toekwamen, zal Henk Kamp ongetwijfeld nog eens terugkomen in ons stadsdeel. Wat me vooral opviel was zijn gave om in gesprekjes met mensen binnen enkele minuten tot de kern van het verhaal door te dringen. Op een prettige manier bovendien, zodat iedereen er –ondanks het strakke tijdschema- een tevreden gevoel aan overhield.

Comments:
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.
 
goede start
 
Mir scheint es, dass es schon besprochen wurde, nutzen Sie die Suche nach dem Forum aus. viagra wirkungszeit levitra preis [url=http//t7-isis.org]levitra bayer 20[/url]
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?