13.9.09

 

Op naar het nieuwe stadsdeel West, maar zonder Gerrit Rietveld Academie ….

Afgelopen zaterdag ging ik samen met andere raadsleden de straat op om bewoners te informeren over de aankomende fusie tussen de stadsdelen Oud-West, Westerpark, Bos en Lommer en De Baarsjes. Onder leiding van de Baarsjesgriffie (Mirte de Groot en Pieter Walinga, zie foto) reden we met een bakfiets door de wijk. Van het solidariteitsfestival in Oud-West, via de Albert Heijn en het Mercatorplein in De Baarsjes naar het Bos en Lommerplein.

We stelden bewoners de vraag wat zij graag willen ‘meenemen’ naar het nieuwe stadsdeel. Al snel bleek dat veel mensen zich niet zo druk maken over de aankomende fusie. Hier en daar kreeg ik nog wel wat waardevolle input. Enkele voorbeelden: “houd de dienstverlening op niveau en in de buurt, blijf laagdrempelige projecten voor sociale cohesie stimuleren en voorkom dat we met ons grotere stadsdeel ‘egobestuurders uit Den Haag’ aantrekken die ver van bewoners afstaan”.

Na deze actie ging ik samen met een clubje VVD’ers door Bos en Lommer wandelen, zoals we dat de afgelopen maand ook in de andere stadsdelen van West hebben gedaan. Kartinie Martowirono, fractievoorzitter in dit stadsdeel, leidde ons via de Gibraltarbuurt langs het Erasmuspark naar de kolenkitbuurt, waar stevig wordt ingezet op stedelijke vernieuwing. We sloten de middag af in café Luim aan de Admiraal de Ruijterweg, echt zo’n hippe aanwinst die de buurt aantrekkelijk maakt om te gaan (of blijven) wonen.

Onderdeel van de route was ook het GAK-gebouw. Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat de Gerrit Rietveld Academie zich uiteindelijk toch niet in dit gebouw gaat vestigen. Heel erg jammer …. vooral voor deze kunstonderwijs-instelling die hiermee de kans laat lopen op een toplocatie in West! Ongetwijfeld wordt er een nieuwe, spannende bestemming gevonden voor dit bijzondere gebouw aan de Erasmusgracht.


Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?