18.10.09

 

Parkeerbeleid in De Baarsjes en Oud-West volkomen futloos en ambitieloos

Deze maand wordt op pijnlijke wijze duidelijk wat er misgaat nu de VVD geen deel meer uitmaakt van het stadsdeelbestuur in Oud-West en De Baarsjes. De rood-groene coalities durven niet door te zetten als het gaat om ondergronds parkeren. Autobezitters in West, én liefhebbers van meer groen en speelruimte worden straks de dupe van dit gebrek aan visie en ambitie.

Eerder al gingen –na een flinke investering- in Oud West de plannen voor garages onder het Cremerplein en het Ten Kateplein de ijskast in. Dit terwijl de vergunningtarieven wel schaamteloos worden verhoogd door de PvdA en GroenLinks.

In De Baarsjes is in het coalitie-akkoord tussen VVD en PvdA uit 2006 afgesproken om 500 ondergrondse plekken te creëren en er 250 bovengronds op te heffen. Drie locaties zijn onderzocht: het Jan Maijenplein, de Willem de Zwijgerlaan en de Admiralengracht. Wethouder Coos Hoebe (GroenLinks) stelt nu voor om alleen de Admiralengracht Noord uit te werken, en hier ter plekke een impuls te geven aan de openbare ruimte. Deze keuze voor één locatie is onverstandig en in mijn ogen ronduit schandalig. Het is namelijk de plek met de minst hoge parkeerdruk. Bovendien wordt op deze manier door dit DB de ambitie van 500 extra ondergrondse plekken bij lange na niet gehaald. Zelfs nadat Hoebe –totaal onterecht- 100 bestaande plekken in de Mercatorpleingarage meetelt, die worden ingezet als plekken voor vergunninghouders.

Ik vind dat de locatie Willem de Zwijgerlaan ook verder moet worden onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat in de wijk rondom deze locatie de druk het hoogst is. Bewoners snakken naar meer parkeerruimte en een eerder zorgpunt is weggenomen, nu blijkt dat bijna alle monumentale platanen kunnen blijven staan. Deze optie verdient dus te worden uitgewerkt, om geen kostbare tijd te verliezen!

Bovendien snap ik niet waarom dit DB zo krampachtig vasthoudt aan het opheffen van parkeerplekken op precies dezelfde plek als waar een parkeergarage komt? Als je rond de prachtig groene Willem de Zwijgerlaan de parkeerdruk voor bewoners kunt verlagen, is er niets op tegen om een paar plekken extra aan de Admiralengracht op te heffen. Hier kan dan een mooi groen en recreatief lint ontwikkeld worden voor de hele buurt.

Er tekent zich dus een klein drama af dankzij de futloze, ambitieloze keuzes die PvdA en GroenLinks nu maken in West. Het wordt tijd om parkeren serieus te nemen. Voor onze bewoners. Met visie, durf en creativiteit!


Comments:
wat ik zocht, bedankt
 
jaja, nou doe er je voordeel mee;)
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?