23.11.09

 

Kom langs bij de begrotingsraad!


Na de commotie afgelopen week rondom de reis naar New York voor Baarsjesjongeren, ben ik samen met wat collega VVD'ers afgelopen zaterdag een paar uurtjes de straat op gegaan om bewoners zelf te vragen wat ze van dit project vinden. Op het Mercatorplein, in de Jan Evertsenstraat en in de Postjesweg spraken we met een kleine 100 bewoners. Het blijft altijd weer schokkend hoeveel mensen je dan treft die geen woord Nederlands verstaan .... maar dat terzijde.

Hoewel dit onderzoekje natuurlijk geen naam mag hebben, was de uitkomst wel overduidelijk: 85% van de bevraagde bewoners vindt de reis een 'slecht plan', 9% een 'goed idee' en 6% heeft geen mening. Al met al voor ons als VVD fractie genoeg reden om morgen (dinsdag) tijdens de begrotingsbehandeling stevig in te zetten op het schrappen van deze reis.

De reis naar New York is trouwens niet ons enige bezwaar bij deze begroting van het linkse Dagelijks Bestuur. De PvdA en GroenLinks bestuurders hebben namelijk ook 50.000 euro gereserveerd voor het 'weerbaar maken van bewoners' middels een training, zodat ze jongeren op straat 'beter kunnen aanspreken'. Hoe betuttelend en beschamend .... en wat te denken van het besluit om een vrijwilligersorganisatie eerst 150.000 euro aan subsidie te gaan geven en -na de dringende vraag uit de deelraad om een goede verantwoording vooraf- toch maar weer terug te krabbelen en geen euro meer te reserveren. Als het gaat om ondergronds parkeren is de beslissing om slechts één locatie verder te onderzoeken, ook nog eens degene met de laagste parkeerdruk, een regelrechte aanfluiting. Als het aan de PvdA ligt, komt nergens in West een parkeergarage, zo schemert door in hun concept-verkiezingsprogramma. Dan zijn de 500 extra ondergrondse plekken, door diezelfde PvdA beloofd in 2006, blijkbaar net zo makkelijk weer vergeten ....

Maar goed, we maken er als VVD-fractie het beste van en zullen proberen om de heren bestuurders enigszins wakker te schudden! Komt dat zien, dinsdagavond 24 november vanaf 20.00 uur in de raadszaal aan de Baarsjesweg 224.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?