13.12.09

 

Met een wensboom in de Kinkerstraat

Dit weekend waren we met het VVD West campagneteam te vinden in de Kinkerstraat. Met een bakfiets met daarin een echte kerstboom, opgetuigd met blauwe en oranje ballen! We vroegen voorbijgangers of zij een wens hadden voor stadsdeel West, en die schreven we vervolgens op een kaartje dat we in de boom hingen. Na een uurtje voor de Coffee Company was de boom al aardig vol. De kerstmuziek zorgde voor een leuk sfeertje en veel leuke reacties. Onderling hadden we natuurlijk ook de grootste lol, ook omdat we deze actie spontaan in een paar dagen hadden bedacht en georganiseerd.

Alle mensen die hun emailadres op het wenskaartje hebben geschreven, stuur ik binnenkort een mail met daarin onze standpunten en de voortgang van hun 'Wens voor West'.

Veel wensen lagen in de lijn der verwachting, zoals meer parkeerplekken of schonere straten. En natuurlijk waren er ook originele tussen, zoals een jongetje van twaalf dat wenste dat "al die schotels maar eens moeten verdwijnen". Of hele specifieke, zoals de wens om het tegeltableau naast het Kruidvat in de Kinkerstraat (een tijdelijk kunstwerk) terug te laten keren. Een verliefde jongen schreef, in het bijzijn van z'n vriendin, dat ie "voor altijd bij haar wilde blijven in West". De wens "een grotere VVD in West" mocht niet ontbreken, evenals de wens "dat de VVD vooral klein moet blijven in West". Ach ;) De boom hing binnen het uur al aardig vol met dit soort teksten.

Aanstaande zaterdag gaan we weer op pad met onze mobiele kerstboom en zullen we nog vele wensen van bewoners en bezoekers verzamelen!

Comments:
Wat een leuke actie! Vanavond stapte ik de tram uit op de Postjesweg en liep richting huis. Op de hoek van de Van Kinsbergenstraat/Van Speijkstraat zetelde ook een kerstboom inclusief verlichting, zomaar op de hoek. ;)
De Baarsjes is een absolute PvdA-aanhanger, maar het is de laatste tijd angstvallig stil rond de PvdA sinds het vertrek van Arco Verburg. Of ligt dat nu aan mij? Ik vind dat Arco ontzettend veel goeds in het stadsdeel heeft gebracht. Dat blijf ik zeggen. Lekker positief, toch?

Mensen ageren altijd als er een politiek kaartje in een Kerstboom hangt. ;)
De VVD mag van mij blijven in West. Betaald parkeren moet van de baan, temeer sociale contacten van Amsterdammers veelvuldig verloren zijn geraakt. Niet omdat mensen voor het parkeergeld moeten betalen, maar de gemeente uit principe niet willen spekken, temeer zij al zoveel voor de auto moeten betalen.

Een dagje bij mij aankloppen kost mijn visite ongeveer 25 euries! Kassa!

(k) Marjon
 
Goed dat de VVD van jou mag blijven;) Leuk die kerstboom, precies op de plek waar jarenlang zoveel overlast is (geweest).
 
Hoi Marjon,

betaald parkeren van de baan zal niet gaan lukken, maar als het aan de VVD ligt gaan de tarieven op straat in ieder geval terug naar het niveau van voor 1 januari 2009.

Groeten,
Tom
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?