6.1.10

 

Gevaarlijke kruispunten in West


Deze week publiceerde RTL nieuws een lijst met de gevaarlijkste kruispunten in Nederland. In die ranglijst staan maar liefst vijf kruispunten in Amsterdam-West. Het kruispunt Bilderdijkstraat-De Clercqstraat staat zelfs op de zevende plaats. De afgelopen drie jaar zijn daar elf slachtoffers geteld, gelukkig geen doden. Andere onveilige verkeerssituaties uit de ranglijst zijn bijvoorbeeld te vinden op de Hoofdweg, het kruispunt Bos en Lommerplein- Van Arteveldestraat of het kruispunt De Clercqstraat-Nassaukade. Een paar andere ontbreken verrassend genoeg, zoals het kruispunt Overtoom-1e Constantijn Huygensstraat en Haarlemmerweg-Nassauplein.

De genoemde kruispunten op de De Clercqstraat zijn afgelopen periode versneld aangepakt door stadsdeel Oud-West, toen VVD'er Werner Toonk daar als bestuurder zat. In De Baarsjes hebben wij destijds nog gepleit voor halvering van het aantal gevaarlijke verkeerssituaties, een punt dat in het coalitie-akkoord kwam. Als gevolg daarvan wordt bijvoorbeeld op korte termijn het kruispunt Admiraal de Ruijterweg-Jan Evertsenstraat aangepakt.

Het veiliger maken van kruispunten is in de meeste gevallen complex, kost veel geld en is vaak een bevoegdheid van de centrale stad. Ondanks dat vind ik dat je als stadsdeel hier de grootste prioriteit aan moet geven. Daarom hebben we in ons verkiezingsprogramma staan dat we onveilige verkeerssituaties -voor zover dat nog niet is gebeurd- versneld aan willen pakken in stadsdeel West. Vooral in de buurt van scholen en speelplekken. Als we de handen niet op elkaar krijgen voor zo'n versnelde aanpak, bijvoorbeeld door hoge kosten, zullen we in ieder geval pleiten voor bewustwordingscampagnes of voor plaatsing van speciale verkeersborden.

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?