17.2.10

 

Bezorgd over mijn eigen Trompbuurt

Ik maak me zorgen over mijn eigen buurt, de Trompbuurt in De Baarsjes. Ik ben iemand die -waarschijnlijk net zoals vele buurtbewoners- 's morgens vroeg de deur uitgaat en 's avonds vaak laat weer thuiskomt. Het uitzicht vanuit de woonkamer op speeltuin De Krommert, met veel grote bomen, is mooi. En de Maarten Harpertszoon Trompstraat is een straat waar veel Amsterdammers wel zouden willen wonen.

Kijk, als raadslid hoor je natuurlijk weleens wat, maar mijn ogen openden pas echt een paar maanden geleden tijdens een buurtoverleg in seniorencentrum De Bestevaer, hoek Bestevaerstraat / Jan van Galenstraat. Op die plek gaven bewoners aan overlast te ervaren van een groepje jongens dat voor de belwinkel tegenover het seniorencentrum hangt, dealt en voorbijgangers lastigvalt. Even later kon ik dat zelf ervaren, toen een oudere bewoonster werd uitgescholden na afloop van de avond. Sindsdien zijn zakkenrollers actief geweest in de wijk, en ben ik samen met mijn vriendin -onderweg naar de supermarkt- ook een keer goed uitgescholden door een clubje hangjongeren.

Vanavond kwam ik weer langs de Bestevaer, en zag tot mijn tevredenheid dat er straatcoaches op de hoek stonden. Precies waar bewoners, en ook de VVD, om hadden gevraagd. De straatcoaches vertelden me dat ze weer wat vaker in deze buurt aanwezig zullen zijn, omdat het echt nodig is. Nog geen twee uur later, om een uur of negen, ging ik toevallig weer naar buiten. Precies op dat moment rende een groepje van zo'n vijftien jongens in hoge snelheid voorbij en schopte onderweg alle fietsen, scooters en bakfietsen om. Terwijl hun gelach langzaam wegstierf in de verte, was de ravage niet te overzien. Enkele bewoners kwamen naar buiten, belden de politie en samen zetten we de fietsen weer op hun plek. Is dit een nieuwe rage ????

Dit is niet normaal meer, en verdient de hoogste prioriteit. Het mag niet zo zijn dat bewoners 's avonds niet meer over straat durven, en worden bedreigd in hun eigen buurt. Deze kleine groep is niet voor rede vatbaar, deze jongens kennen geen grenzen meer. Bovendien verpesten ze de boel voor al die jongeren die wel hun best doen. In het jongerencentrum zitten ze vast ook niet te wachten op dit soort gevallen .... kortom: het wordt tijd dat het stadsdeel samen met politie en hulpverlening alles op alles gaat zetten om dit tuig van de straat te halen en liefst zolang mogelijk te houden. De pakkans moet worden vergroot. Wat de VVD betreft kunnen daarvoor alle mogelijke middelen worden ingezet, in samenspraak met bewoners. Van straatcoaches tot mosquito's en van camera's tot straatverboden.

Comments:
De geboden oplossing, "alle middelen inzetten" is enkel symptoombestrijding en een uiting van ongenoegen. Begrijpelijk, maar ik verwacht meer van lokaal bestuur.
gr. Henk
 
Hoi Henk,
Het is ook een uiting van ongenoegen. Er is beleid voor jongeren, hulpverlening voor probleemgezinnen, groepen probleemjongeren worden 'afgepeld' etc etc en daar moeten we vooral mee doorgaan. Maar wat de vvd betreft mag het voor die kleine groep notoire overlastgevers dus harder. Middelen worden niet ingezet, omdat huidige bestuurders dit probleem niet serieus genoeg nemen. Gr Tom
 
Is het niet zo dat je deze mensen in de kaart speelt door er over te schrijven. Je geeft ze de aandacht die ze vragen. Moet je niet gewoon slikken en ze verbaal ontkennen. Door op ze te schelden terwijl ze wegrennen hebben ze je te pakken.
Bij stoute kinderen negeer je toch ook slecht gedrag en beloon je het positieve, moeilijk maar wel het beste. Laat de politiek er niets meer over zeggen maar richting handhaving handelen. Ontneem ze deze status verlenende aandacht. Kortom geef als politicus het goede voorbeeld, zwijg er over maar bel wel de politie en doe aangifte!
Dit lijkt mij bij uitstek een politiek onderwerp waar je probeert geen politiek gewin te halen.
Misschien kun je daarover nu al een afspraak maken met je toekomstige collega's
Ga vooral in stilte door met afpellen van deze groepen.

gr Henk
 
Ik vind dat Tom hier goed heeft gehandeld. In de Baarsjes is veelal in stilte gezwegen en daarom is het ook zo'n kelerezooi geworden.
Ik vind Tom, zoals ik hem lees en ken, een goed bestuurder en ik dank hem hiervoor.
Tom is iemand die zijn kop niet in het zand steekt.
Zwijgen en negeren is stilstaan.

Zet er maar een camera op!
 
Kijk nog maar eens overdag bij de belwinkel. Als je durft! ;)
Nou ik wel!

Ene Chantal van de thuiszorg moest gisteren een patiënt bezoeken en durfde niet meer naar buiten.
Ik liep net langs met mijn dochtertje en wachtte tot Chantal met haar fiets kon vertrekken en begeleidde haar.

Een hele groep jongeren stond weer voor de deur van de belwinkel te provoceren. Jammer dat er niet één van hen omviel en een vrachtwagen toevallig langsreed in dat smalle onveilige stuk voor kinderen in de Jan van Galenstraat, waar lijn 18 ook al over het fietspad scheert.

Het zou mijn dochter niet moeten overkomen.
Vandaag of morgen loop ik daar op mijn oude dag met boksbeugel langs en zijn de gevolgen niet meer te overzien. Een softe Amsterdamse rechter mag dan over mij oordelen.

Ik heb het meisje van de thuiszorg in ieder geval bijgestaan en ben met haar meegelopen, want ze was ontzettend bang! Door de groep werd provocerend mijn kant opgekeken, maar ik vermoed dat de groep bang voor mij was. En terecht, want ik maai die gasten gewoon neer tot ik erbij neer val, zodat ook mijn kinderen veilig op straat kunnen lopen.

Is het eigenlijk normaal dat zowel in de Jan Evertsenstraat, als de Jan van Galenstraat zoveel leuke middenstanders verdwijnen en ruimte moet maken voor allochtonen die de boel verkrachten?
De stoffenwinkel zegt vaarwel, Tess heeft al vaarwel gezegd, de Bruna door oproerkraaiers, Old Amsterdam is op zijn Amsterdams gezegd pleite. Noem maar op!

De hele Nederlandse middenstand in de Jan Eef zegt vaarwel en in het korte stuk tussen de Admiraal de Ruyterweg en de Willem de Zwijgerlaan hebben we nu al 3 Dönertenten. HOERA!

Wat een **t-zooitje in deze buurt qua middenstand.

Een coalitie PvdA, D66, VVD heeft mijn voorkeur, temeer de kinderen van de PvdA in West spelen en de kids van de GL in Amsterdam Zuid en hun snor hier altijd hebben gedrukt en de voorzitter altijd moe was, omdat hij zijn salaris al weer binnen had gehad op 23ste van de maand.

Vriendelijke groet uit de Halal-pizza-buurt.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?