21.2.10

 

Eerste Ondernemersprijs West voor slijterij De Ruyter


Het was een mooi campagneweekend, ingeluid door de val van het kabinet. Ik ben benieuwd wat het effect hiervan is op de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart .... zouden kiezers nog wel geïnteresseerd zijn in de lokale thema's? Zaterdagmiddag organiseerde de VVD West een buurtborrel in de Trompbuurt in De Baarsjes. Aanleiding voor de borrel was dat Slijterij De Ruyter dit jaar zijn 100-jarig jubileum viert. De slijterij is een baken in de buurt, slijter Bert Louman heeft de buurt zien veranderen en heeft daar als ondernemer goed op ingespeeld.

De VVD is van oudsher een ondernemerspartij. Ondernemers maken de stad. Wij vonden dit jubileum dus een mooie aanleiding om Bert en zijn vrouw Ineke in het zonnetje te zetten. Als nieuwe VVD fractie in stadsdeel West hebben we het plan opgevat om jaarlijks een prijs uit te reiken aan een bijzondere ondernemer. We noemen deze prijs de 'De Ruyter Ondernemersprijs'. De eerste editie ging uiteraard naar Bert Louman, die volgend jaar mag plaatsnemen in de commissie die uit gaat maken naar wie de volgende editie gaat.


Juist in slechte economische tijden moeten ondernemers alle vrijheid krijgen om te ondernemen, en niet dwars worden gezeten door regeltjes van de overheid. Met enkele van die regeltjes had ik zelf ook te maken bij de organisatie van de buurtborrel op de stoep voor de slijterij. Het aanvragen van vergunningen om alcohol te mogen schenken, wat tafeltjes en een partytent neer te zetten kostte meer tijd en geld dan gedacht, maar is uiteindelijk toch in korte tijd gelukt dankzij de medewerking van de ambtenaren van het stadsdeel.

Nog anderhalve week tot 3 maart!!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?