13.2.10

 

Olympische Winterspelen in De Baarsjes


De Olympische Spelen in Vancouver zijn vandaag begonnen, maar in De Baarsjes vielen de eerste Olympische kampioenen gisteren al te bewonderen. Ik had de eer om de eerste medailles uit te reiken aan het einde van de dag, evenals tien voetballen die werden verloot onder de aanwezige kinderen.

Op het Balboaplein werd eerder die dag het Olympisch vuur ontstoken en was het een drukte van jewelste met kinderen die meedongen naar de prijzen. Er was skilopen, zeskamp, schaatsen, ijssculpturen en er reed zelfs een arrenslee door de buurt! De komende weken zullen er nog meer activiteiten plaatsvinden, zoals skiƫn, snowboarden en een meerkamp van winterse spelen.

Twee jaar geleden heb ik een motie ingediend om De Baarsjes Olympische Zomerspelen (tijdens de Spelen in Beijing) mogelijk te maken en het sportbuurtwerk de middelen te geven om er iets moois van te maken. Die motie werd door alle partijen gesteund en het werd een groot succes.
De Olympische Spelen vormen voor iedereen, en vooral voor kinderen, een grote inspiratiebron en stimulans om te gaan sporten. Het is belangrijk dat kinderen kennis maken met sporten die ze normaal gesproken niet zouden beoefenen. Juist daarom ben ik blij dat het sportbuurtwerk in De Baarsjes met deze Winterspelen weer zo'n mooi groots evenement weet neer te zetten. Ook in stadsdeel West gaan we hier wat de VVD betreft mee door.

En ik ben naturlijk trots op alle kinderen, die de hele dag meededen in de vrieskou op het Balboaplein!! Misschien zit er wel een nieuwe Sven Kramer tussen;)

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?