3.2.10

 

Schijnheilig PvdA toneelstukje

Oh wat een succes van de PvdA in West! "De PvdA Amsterdam West heeft gehoor gekregen bij Lodewijk Asscher op haar oproep om de parkeertarieven te bevriezen en een bezoekerspas in te voeren", valt te lezen op de facebook pagina van Martientje Kuitenbrouwer, de lijsttrekker voor de PvdA in West. Zij is natuurlijk enorm blij!!

Toen ik dit las, moest ik even nadenken. Wat zegt ze nou eigenlijk, afgezien van het feit dat de PvdA in Amsterdam zichzelf niet voor niets Team Asscher noemt .. ?

Jarenlang hebben alle VVD fracties in alle stadsdelen gestreden voor lagere parkeertarieven, meer parkeerplekken en een bezoekerspas voor bewoners. In De Baarsjes werden in plaats daarvan de tarieven systematisch door het rood-groene college verhoogd, haalt het huidige PvdA-GroenLinks bestuur bij lange na niet de beloofde 500 extra parkeerplekken en is een bezoekerspas altijd tegengehouden voor zover ik me kan herinneren.

Bewoners in West klagen al jaren steen en been over de krankzinnig hoge parkeertarieven. In sommige buurten in Oud West of Westerpark kost het al snel 20 euro om de auto een half dagje te parkeren. Nu heeft onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam aangetoond, dat de hogere tarieven vooral tot gevolg hebben dat een kwart van de Amsterdammers minder bezoek krijgt. Met name ouderen en bewoners met een laag inkomen zijn de dupe.

De VVD heeft in West een duidelijke agenda als het gaat om parkeren: alle tarieven omlaag (gemiddeld met een euro), 4000 extra ondergrondse plekken en een bezoekerspas voor bewoners. GroenLinks is ook duidelijk: tarieven omhoog en liever minder parkeerplekken.

Wat de PvdA nu doet is het opvoeren van een schijnheilig toneelstukje: eerst de tarieven enorm ophogen, dan verkondigen dat je ze wil bevriezen en dat vervolgens als een warm, sociaal succesje naar buiten brengen. Niet te geloven....

Zo het is eruit!

Comments:
Dat heb ik toch al eens geschreven? ;)
Het hele parkeerbeleid stinkt en voor milieu wordt amper nog iets gedaan, terwijl wel beloofd.
Op mijn Hyve schreef ik ook al in een blog over vervoer en Links.

Links kan mij verder vergeten. Ik ben exit.
Die waren er ook niet toen er bomen en struiken geplant moesten worden in de speeltuin, maar wel hun kinderen er laten spelen.

Die auto kost al veel te veel geld. Abnormale bedragen moeten worden opgehoest en denk eens aan de toeristen die denken met de auto naar Amsterdam te kunnen komen. Gelukkig is de wielklem verdwenen. Toeristen hebben namelijk nog al eens problemen met het lezen van Nederlandse teksten. ;)
 
Hoi Tom,

Ik ben het helemaal met je eens, een links bestuur maakt parkeren duur! Ik weet dat het in deze campagne tijd niet goed uitkomt om dit te vermelden in je blog, maar ook D66 is altijd een groot voorstander geweest voor een bezoekers pas. Sterker nog, dit idee komt uit onze koker! Fijn dat jullie het met ons eens zijn.

Met vriendelijke groet,
Rogier van Staveren
 
Je hebt gelijk Rogier, althans voor De Baarsjes. En dat D66 voorstel had volgens mij niet alleen onze steun, zelfs een meerderheid, maar haalde het niet omdat het vanuit Centrale Stad (wie zat daar?) werd tegengehouden ....

groeten,
Tom
 
Zo is het maar net Tom! Pak dat linkse gajes maar hard aan! Deze stad is het spuugzat!
 
Als bewoner van bijna voormalig "goud-west" maakt me die prijs niet zo veel uit. Zou het parkeertarief duurder zijn geweest dan het nu is, dan was ik gaan autodelen. En dat is precies daar waar je naar toe 'kan".
Door relatieve financiƫle druk dwing je iedereen toch iets goeds voor het milieu te doen.
Enkel de schijn van vrije wil is goed.
De enige beslissing die de parkeerdruk in oud-west heeft doen verminderen was die van het verminderen van het aantal parkeerzones.
Misschien kan zoiets ook voor 'WEST'
Overal in west parkeren op maar een vergunning!
gr Henk
 
Ik weet niet wat ik lees!
Nu juist D'66 heeft ervoor gezorgd dat het parkeerbeleid doorgang kreeg in de Baarsjes en er zoveel geld moest worden neergetikt. Maar ja, ik woon hier al zo lang en ben nog niet eens oud! Zelfs nog JONG!

En Groen Links houdt van feestjes vieren in het Food Center in de Jan van Galenstraat en dat terwijl zij beloofden anders te willen voor buurtbewoners en vrachtwagens wilden omleiden vanwege milieuvervuiling. Google even!
Schijnheilen zijn het allemaal.

Policiti die van 9 tot 17 uur werken en vervolgens nergens mee te maken wilden hebben, hun zakken elitair vulden, de buurtbewoners in het openbaar negeerden (uitgezonderd mij? ;) ) en tijdens vergadering was de voorzitter moe, zo klonken de woorden van een GL'er uit de Lumeijstraat. Tssss!

Groen Links is meer Links dan Groen!

Wie stinkt hier nog in? En wie verdiept zich niet in de historici?
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?