2.3.10

 

3 maart: stemmen!

De afgelopen weken heb ik veel debatten gevoerd, sommige lastiger dan andere. Ik heb veel applaus gekregen, maar ook boegeroep. Gisteren was het laatste debat in jongerencentrum New Society in Bos en Lommer. Zelden zo'n vijandig publiek gezien. De jongeren, de meesten tussen 17 en 23 en van Marokkaanse afkomst, begonnen al met joelen als ik nog geen halve zin had uitgesproken.

Toezeggingen op gebied van stages, aanpakken van discriminatie bij sollicitaties, steun voor projecten die banen opleveren, het maakte eigenlijk weinig uit wat ik zei. Zeker toen het ging om cameratoezicht en de aanpak van overlastgevende jongeren, was de zaal te klein. "Overlast? Hier is nooit overlast", sprak een van de jongens (luid applaus). "Weet u wat de VVD moet doen? Nog een buurthuis voor ons regelen!", zei een andere held in de zaal onder luid gejuich .... Bij het weggaan werd ik samen met onze nummer 3 Nils Lamme door een paar jochies uitgemaakt voor flikkers en homo's. Dit pikten we natuurlijk niet, en samen met wat oudere jongeren van het centrum confronteerden we de jongens meteen met hun respectloze gedrag.

Het was niet de eerste keer dat ik in dit soort Amsterdamse PvdA bolwerkjes moest optreden, en het was een loodzware avond. Maar toch ben ik blij dat de VVD er was, en dat ik de partij een gezicht kon geven voor die jongeren. Anders dan het stigma van extreem-rechts, anders dan de PVV maar fatsoenlijk en sociaal. Van dat stigma moeten we echt af. De VVD is een liberale partij voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Punt. Na afloop kwamen er gelukkig ook jongeren naar me toe die me complimenteerden met het feit dat ik vasthield aan mijn verhaal. Het moet ergens beginnen. Ik zal zeker teruggaan naar dat jongerencentrum.

Nog een dag en dan is het zover .. moeten we de peilingen geloven en blijft de VVD stabiel? Of gaan we nog veel zwevende kiezers overtuigen met onze standpunten? Hoe dan ook gaan we met het hele campagneteam stug door tot in de vroege ochtend van morgen, want iedere stem telt! Vanochtend stond ik om half acht alweer op de Hoofdweg voor het stoplicht flyers uit te delen en chocolade euromunten aan automobilisten. De VVD wil de parkeertarieven namelijk weer met een euro verlagen: veel lachende gezichten en leuke reacties!

Vergeet niet te stemmen morgen!

Comments:
Precies Tom. Stug volhouden. Volgende keer stappen we gewoon net zo vrolijk weer naar binnen. Blijven herhalen, ooit landt de boodschap wel.
 
Ik hoorde van dat incident na afloop. Echt jammer dat een aantal jongens zich niet kunnen gedragen. Het is overigens geen Pvda Bolwerk hoor. Voor het debat zou het merendeel GL hebben gestemd. Wat ik gisteren ook al zei. Het was niet je avond, maar respect voor het blijven verkondigen van je eigen verhaal.
 
@Erik: We hebben echt allemaal vanuit onze eigen intenties en overtuiging het beste met die jongens voor. Van de SP tot de VVD. Wel jammer dat zij dat zelf, in ieder geval voor een gedeelte, blijkbaar niet inzien. Het is een groep die er slecht mee om kan gaan als ze geen gelijk of hun zin krijgen en dat zullen ze toch echt moeten leren.
 
@ Gertjan

maar daar ben ik het absoluut mee eens. Totaal onaanvaardbaar gedrag.
 
Ik heb gezamenlijk met een hoop positieve mensen in de positieve zin ook heel veel mogen betekenen voor dit stadsdeel. Daar ben ik dankbaar voor.

En ook al heb ik altijd op links gestemd, althans op de PvdA, dat niet echt links of rechts te noemen is, dan nog heb ik altijd de problemen gezien van jongeren die door hun ouders werden losgelaten en de buurt lieten verpauperen.

Wie wijkt er voor zulke jongeren als deze? Ik niet.

Ik zet het in het openbaar neer: op een zinkend schip terug sturen naar het moederland, zodat niemand er nog last van heeft.
Dat klinkt extreem-rechts en in dit geval is het dan ook zo bedoeld, maar net even iets anders.
Mensen die hier niet passen en de boel verpesten horen hier niet thuis.

Ik ben dankbaar voor de migranten die wel zo hun best doen in Nederland. Ontzettend dankbaar!

Voor niets gaat zon op! Opflikkeren met een 2e buurthuis, terwijl het eerste buurthuis al werd afgedwongen! Ik blijf zeggen dat de PvdA en zeker in de Baarsjes ontzettend hun best hebben gedaan om harmonie te kunnen verkrijgen.

Ik wil ook geen woorden van Rob Oudkerk herhalen, maar zo voel ik het wel. Net als Job Cohen.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?