20.4.10

 

Geen Oranje voetbalfeest in Amsterdam tijdens WK: balen van Cohen én Asscher

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam? Eberhard van der Laan natuurlijk want dat is allang beklonken in de PvdA. Lijkt me trouwens een goede kandidaat, maar alsjeblieft .... laten we dan met hem eindelijk eens een burgemeester krijgen die zo progressief is als de PvdA zichzelf graag noemt!

Onlangs werd duidelijk dat Cohen, vlak voor zijn vertrek naar Den Haag, heeft besloten om geen grote voetbalfeesten toe te staan tijdens de WK-wedstrijden van Oranje in Zuid-Afrika. Hiermee legde hij twee moties van de deelraden van De Baarsjes en Westerpark naast zich neer. Asscher bevestigde dit nog eens in een brief.

In De Baarsjes was zelfs een unanieme raadsmeerderheid voor het toestaan van initiatieven van horeca-ondernemers of bewonersgroepen die bv. een tribune wilden maken op een plein met een buitentap of anderszins een feest bouwen. Een motie die door mij namens de VVD was ingediend. Het mocht niet zo zijn.... Horecaondernemers mogen wel onder strikte voorwaarden een TV-scherm plaatsen op hun terras, maar buitentaps zijn niet toegestaan. Bewoners mogen –zolang ze met minder dan 100 zijn- onder hele strenge voorwaarden samen voetbal kijken in de openbare ruimte.

Ik vind dit jammer, omdat er met goede afspraken tussen ondernemers, stadsdeel, politie en eventueel straatcoaches zeker een mooi evenement had kunnen plaatsvinden in een park of op een plein. Voetbal verbroedert. Ik hoorde eens iemand zeggen dat we veel integratiebeleid zouden kunnen opheffen, als er ieder jaar een EK of WK voetbal zou zijn;)

We moeten het doen met de toezegging van Asscher dat hij ‘na de 8ste finale dit beleid opnieuw zal beoordelen’. Misschien dus toch nog een feestje of twee, maar dan moet Oranje eerst presteren!

Comments:
Ik begrijp niet dat je Job Cohen altijd zo afzeikt, terwijl dit de burgemeester is geweest die niet alles pikte en tegen agressie en criminaliteit inging.

Dat vind ik jammer.

Je weet ook waarom Cohen dergelijke verordeningen heeft ingevoerd. Niet omdat horeca-ondernemers risico's incalculeren, maar de rest van de stad ook te leiden heeft onder vandalimse door die voetbalhooligans.

Voetbal heden ten dage is geen sport meer, maar een religie, een sekte. Kijk eens even naar zowel de primitieve Amterdammers, al Rotterdammers en hoe deze elkaar op Hyves in de haren vliegen en dat er zelfs al iemand is vermoord. De hakenkruizen vliegen om je oren en Joden zijn niet gewenst. Het zijn gewoon Auswitz-uitlatingen.
Ook in Groningen vloog de tribune in brand, doordat er wc-papier in de hens werd gestoken. Mensen konden nauwelijks ontkomen doordat de nooduitgang was afgesloten.

Jammer dat hiervoor de PvdA gebruikt, terwijl er maatschappelijke problemen aan de hand zijn die niet alleen de politici kunnen oplossen.

Ajax heeft de laatste jaren nooit meer kunnen voetballen en ik kijk daarom al jaren niet meer naar voetbal. Volgens mij al vanaf het moment dat een arrogante Ajaxiet iemand verkrachtte en een ander iemand overreed en dit teniet werd gedaan doordat een "goede" advocaat werd ingeschakeld.

Corrupt zooitje.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?