25.4.10

 

Houden we de boel bij elkaar, of zetten we de boel in beweging?

Dit weekend was ik op sportpark Papendal in Arnhem voor de Algemene Vergadering van de VVD. De sfeer bij dit soort congressen is altijd goed, en was dit keer nog eens extra positief vanwege de gunstige peilingen.

Het was leuk om veel (oude) bekenden tegen te komen. Bekenden uit mijn Rotterdamse tijd, mensen met wie ik ooit een cursus heb gevolgd of met wie ik weleens heb samengewerkt in commissies of projecten. Veel gesprekken gaan dan natuurlijk over de verkiezingen en de coalitievorming: “Hebben jullie gewonnen? En zijn jullie erin gekomen?” . Daarnaast hing deze keer ook de vraag in de lucht, wie de premierskandidaat wordt voor de VVD.

Voorlopig lijkt Rutte zelf de ambitie te hebben om de VVD de grootste te maken en als premier de economie te herstellen. En dat doe je niet door de boel bij elkaar te houden, maar door de boel in beweging te zetten! Zaterdag werd druk gediscussieerd over het verkiezingsprogramma. De amendementen van de partijcommissie integratie, waar ik deel van uitmaak, werden gelukkig door de ledenvergadering overgenomen. Toespraken van partijvoorzitter Ivo Opstelten en lijsttrekker Mark Rutte werden aan elkaar gepraat en gezongen door jonge talenten van de Koningstheateracademie in Den Bosch. Die stelden ook op ludieke wijze de Tweede Kamerkandidaten voor aan de leden. Dit alles gaf een enorme hoeveelheid positieve energie: laat die campagne maar beginnen!

Traditioneel was er zaterdagavond een feest, met eerst een spetterend optreden van een band en later een dj. Enkele malen werd ‘Viva La Vida’ van Coldplay gedraaid, het deuntje dat is gebombardeerd tot VVD campagnenummer. Terwijl Ivo Opstelten op de dansvloer de show stal, waren ook de Amsterdamse VVD’ers goed vertegenwoordigd .... vooral die uit West!;)

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?