3.4.10

 

Nieuw stadsdeel, nieuwe issues

Hoewel we pas op 3 mei worden geïnstalleerd als raadsleden van het nieuwe stadsdeel West, merk ik dat mijn werkterrein zich al een tijdje niet meer beperkt tot De Baarsjes. En dat organisaties en bewoners in West ons als 'beoogde raadsleden' al weten te vinden. Zo sprak ik gisteren een bewoonster van de Buyskade in Westerpark, die zich samen met medebewoners al enige tijd zorgen maakt over plannen op de zuidpunt van de Buyskade.

Het stadsdeel Westerpark wil daar een voetbalkooi plaatsen. Op zich een prima idee, maar de bewoonster vertelde me dat in de directe omgeving van de zuidpunt amper kinderen wonen. Er zijn al meerdere voetbalkooien op loopafstand van de beoogde plek en er is blijkbaar nooit een degelijk onderzoek gedaan naar de werkelijke behoefte. Bovendien is de officiële bestemming van de zuidpunt 'groen'. Tijdens meedenkavonden werd de voetbalkooi als gegeven gepresenteerd aan aanwezige bewoners. Bewoners aan de Buyskade zouden graag een parkje zien, of op zijn minst een betere onderbouwing van de keuze voor (weer) een voetbalkooi. Op de zuidpunt wordt ook overlast ervaren van hangjongeren, zo vertelde de bewoonster. Typisch een case om verder uit te zoeken.

Ik vind dit soort gesprekken belangrijk, omdat je veel informatie krijgt uit eerste hand over wat er speelt in het stadsdeel, en daar als volksvertegenwoordiger ook iets mee kunt doen. Leuk detail was dat ik deze bewoonster sprak in café Louter op de hoek van de Bilderdijkkade en de De Clercqstraat. Café Louter vierde vorige week zijn 5-jarig bestaan, en opeens besefte ik me dat dit café -op een paar maanden na- even lang in stadsdeel West te vinden is als ondergetekende;)

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?