5.5.10

 

Installatie deelraad West: de kop is eraf!


Het was wel even wennen hoor, in de omgebouwde raadszaal van voormalig stadsdeel Bos en Lommer, met maar liefst 29 raadsleden en live opnames voor de uitzending op internet. Maar het was een schitterende avond. De zaal was afgeladen vol met familie, vrienden en bewoners. Mijn ouders waren zelfs voor een paar uurtjes vanuit Oudenbosch naar Amsterdam gekomen om erbij te zijn, wat mij natuurlijk extra trots maakte!

Trots ben ik ook op mijn fractie, én op het VVD Team West dat vrijwel in zijn geheel aanwezig was tijdens deze avond. Van zo'n grote, actieve en betrokken achterban kunnen veel politici alleen maar dromen :) Een hoogtepunt was de verkiezing van Kartinie Martowirono als raadsvoorzitter. Met verve leidde zij de eerste vergadering van de vers geïnstalleerde raad.

Die vergadering duurde wel lang, er moesten een hele hoop huishoudelijke punten worden afgehamerd. Belangrijk wapenfeit van ons was een amendement van Joris Blaauw om de referendumverordening in te trekken. Referenda hebben een extreem lage opkomst, kosten (zeker op stadsdeelniveau) heel veel geld en zijn minder effectief dan andere instrumenten zoals gericht onderzoek, bewonerspanels en andere vormen van bewonersparticipatie. Uiteindelijk kreeg ons amendement steun van PvdA en GroenLinks, een ruime meerderheid. Hierdoor zullen er na het referendum over de Singelgrachtgarage op 9 juni geen referenda meer plaatsvinden in West.

Na afsluiting van de eerste raadsvergadering was er een borrel, die tot in de late uurtjes werd voortgezet in grandcafé Fossa aan de Erasmusgracht. De kop is eraf!

Comments:
Wat leuk dat je ouders er ook waren. Dat doet toch zoveel goed. Enorm leuk. Het is alsof je moet afdansen en goud met ster hebt behaald. ;) Fijn hoor!

Referenda mogen dan een kostenplaatje zijn, maar het is wel bindend en besluitvormend.
En mensen wachten op besluiten, verversingen en een duidelijk woord (van onze leiders ;).

Ik begrijp dan ook dat niemand na de verkiezingen en het program, dat veelal niet wordt nageleefd, op een referendum zit te wachten en politici vervolgens hun eigen weg inslaan, zonder de stem van de burger te respecteren.
Het laatste geldt overigens niet voor jou. Je bent een positieve man, die zeker het beste wilt voor de burger, maar zo ken ik ook een aantal PVDA'ers die hetzelfde wilden en heel veel hebben bereikt.

Er moet nog zoveel gebeuren en positieve mensen zoals jij, zijn een aanwinst voor West. Ik blijf in je geloven. ;)
En positief.... zo heb ik je virtueel leren kennen.
 
Bedankt Marjon!
Referendum zoals ie vastlag in de verordening (en zoals overal eigenlijk) was trouwens niet bindend, maar adviserend. Des te meer reden om de voorkeur te geven aan andere manieren om bewoners te betrekken bij de besluitvorming. Groeten,
Tom
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?