27.5.10

 

RoPaRun volbracht: bedankt!

Afgelopen Pinksterweekend was de RoPaRun, waar ik eerder al over schreef. Samen met Team Politiek Rotterdam, een team bestaande uit politici van alle partijen, deed ik mee aan een estafette over 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Het was warm, en daardoor heel erg zwaar voor mij als één van de acht lopers.


Zaterdagavond vertrokken we vanuit Parijs, en liepen via de Banlieue het heuvelachtige Noordfranse polderlandschap in. In meerdere shifts -met rust- en eetpauzes van een paar uur tussendoor- ging het door Wallonië en Vlaanderen via Brabant naar Rotterdam. Tijdens sommige etappes moesten de lopers ook een gedeelte meefietsen, omdat er geen bus op het parcours mocht komen. De sfeer in het team was fantastisch en ik heb leuke Rotterdamse en Utrechtse collega-raadsleden leren kennen. Onderweg pakten sommige dorpen geweldig uit. In het Belgische Zele liep ik bijvoorbeeld midden in de nacht 5km lang over een rode loper, verlicht door kaarsen en aangemoedigd door duizenden uitzinnige dronken mensen;) Een onvergetelijke gebeurtenis.

Ook in Brabant heerste een carnavalssfeer. In Halsteren en Dinteloord werd ik aangemoedigd door mijn ouders, zus en andere familieleden. Dat was ook wel nodig, want de benen werden erg zwaar en stijf. Uiteindelijk gingen we met het gehele team over de finish op de Coolsingel, een prachtig moment.
Doel van het evenement was om zoveel mogelijk geld op te halen voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met kanker. Voor diegenen die RoPaRunloten van mij hebben gekocht: de uitslag staat 7 juni op de website. Hoewel de totale opbrengst nog niet bekend is, lijkt het erop dat Team Politiek Rotterdam om en nabij de 20.000 euro heeft opgehaald. Iedereen die heeft gestort: bedankt!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?