3.6.10

 

Nieuwe horeca met allure

De temperaturen stijgen, en dan is het leuk om in je eigen buurt op een terrasje te zitten. Grote aanwinst in De Baarsjes is ‘Buon Giorno’, de koffiezaak aan de Admiraal de Ruyterweg. Eigenaar en ex-voetballer Driss Boussatta wil op deze manier iets terugdoen voor de buurt waarin hij opgroeide. Het stadsdeel heeft hem een handje geholpen door twee vuilcontainers te verplaatsen. Op die manier is plaats gemaakt voor een groot terras. Een prachtig voorbeeld van een concrete ingreep, met een positieve impact op de buurt en op het ondernemersklimaat!

In het verleden heeft stadsdeel De Baarsjes al bewezen hier oog voor te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het pleintje inclusief kunstwerk voor café-restaurant Confusion, het terras aan de overkant van de straat voor café Cook, en het ponton terras op het water voor café Edel. Ik hoop dat het bestuur in het nieuwe stadsdeel West zich even flexibel blijft opstellen.


In de Jan Evertsenstraat, op de hoek met de Vespuccistraat, schijnt ook gewerkt te worden aan een nieuwe horecagelegenheid. Een eindje verderop wordt het vernieuwde Mercatorplein al goed zichtbaar. Het is bijna af! Daar zal binnenkort paviljoen Zürich worden geopend met een flink terras. De meningen over het opvallende oranje dak verschillen. Ik vind het zelf wel een mooie eye catcher;)

Comments:
Zeker een aanwinst voor de buurt. De koffie is versgebrand en smaakt uitstekend. De appeltaart is ook vers. Leuke tent, een aanrader!
 
Zeker weten: prachtige ruimte, prima koffie en ze hebben ook gratis wifi, superpraktisch. Wij komen terug ;)
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?