12.7.10

 

Klaar voor de huldiging

De afgelopen maand heb ik genoten van het Nederlands elftal. Niet zozeer door sprankelend voetbal, maar wel door het resultaat en de eenheid die ‘we’ uitstralen binnen en buiten het veld. Opeens zie je ook alle nationaliteiten die in je buurt vertegenwoordigd zijn, omdat verschillende bewoners de vlag van hun geboorteland uithangen. Ook kwamen er natuurlijk steeds meer oranje versiersels en werd ik regelmatig gewekt door een vuvuzela ;)

Het WK had ook zijn effect op de laatste raadsvergadering in West afgelopen dinsdag. Er stonden belangrijke onderwerpen op de agenda en we hebben als VVD fractie van ons laten horen. Zie daarvoor onze VVD West website. Tegelijkertijd was het merendeel van de raadsleden die avond ‘gefocust’ op de eindtijd van 20.00 uur, zodat we samen de halve finale tegen Uruguay konden kijken. Een mooie afsluiting van het politieke seizoen, en een finaleplaats voor Nederland als resultaat!

Gisteren was het dan zover. Ik heb de finale niet bekeken op het geweldige megascherm op het Museumplein, maar dichtbij huis. In café Sportpark aan de Jan van Galenstraat. Nog nooit heb ik een kroeg het Wilhelmus zó uit volle borst horen meezingen, nog nooit heb ik een wedstrijd zo intens beleefd van minuut tot minuut. Een gekkenhuis. Het zingen ging door tot aan het laatste fluitsignaal, maar de Spanjaarden scoorden waarna de nederlaag een feit was en de verslagenheid volgde .... au, dat deed even zeer.

Oranje verdient een grootse huldiging. En niet alleen maar vanwege het behaalde resultaat. Sport verbroedert. We hebben veel mooie geluksmomenten beleefd met elkaar de afgelopen maand, Nederland staat weer op de kaart en kinderen hebben kunnen zien dat je met veel inzet en teamspirit tot het hoogste niveau ter wereld kunt komen. Ongeacht je afkomst. Bovendien is deze finaleplaats mooi meegenomen in de aanloop naar belangrijke Nederlandse bids voor het WK in 2018 en de Olympische Spelen in 2028!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?