29.8.10

 

Een nieuw seizoen na een valse start

De afgelopen maanden was het rustig op deze blog. Ik heb genoten van de zomer, mijn vakantie in Frankrijk en Canada en mooie evenementen in Amsterdam!

Maar dat betekent niet dat alles opeens stilstaat op politiek vlak. De zomer is een uitgelezen mogelijkheid om de strategie voor het nieuwe politieke seizoen uit te stippelen, werkbezoeken af te leggen en bewoners te spreken. De afgelopen weken ging ik bijvoorbeeld op bezoek bij een bewoner aan de Da Costakade die overlast ondervindt van daklozen in zijn portiek, een horecaondernemer die zijn eetcafé wil omvormen tot amusementshal en bewoners die zich zorgen maken over de mogelijke komst van de Ayasofia moskee in de Cabralstraat, en dan met name de parkeer- en geluidsoverlast die dit kan geven. Wordt vervolgd.

Een ding is duidelijk: stadsdeel West heeft een valse start gekend. De fusie van vier stadsdelen en de verhuizing naar het nieuwe stadsdeelkantoor aan het Bos en Lommerplein is zwaar onderschat. Lange rijen voor de loketten, slechte dienstverlening en rommelige besluitvorming waren het gevolg.

Het Dagelijks Bestuur maakte ook geen overtuigende start. Er kwam geen kaderbegroting, zodat de deelraad voorlopig buitenspel staat bij alle belangrijke keuzes in het kader van bezuinigingen. Een zwaarwegend advies over parkeervergunningtarieven werd verstuurd naar de gemeenteraad zonder de deelraad daarin te kennen. Ondernemers moeten in West maanden wachten op betaling van hun facturen, juist in deze tijden van economische onzekerheid een zwaktebod.

Er valt dus genoeg te verbeteren de komende tijd. Er is voldoende reden om kritisch oppositie te voeren. En daar heb ik zin in!

Comments:
Dag Tom,

Is dat zwaarwegend advies van het DB over parkeervergunningen openbaar beschikbaar? Ik kan me zo voorstellen dat we het niet eens zijn over de inhoud maar wel over de procedure.

Vriendelijke groet,
Jaap de Vries
ChristenUnie
 
Hoi Jaap,
stuur me even een mailtje, dan forward ik een brief van DB hierover naar je!
Groeten,
Tom
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?