8.9.10

 

Nieuwe maatregelen na schandalig incident met stadsdeelvoorzitter

Vandaag kreeg stadsdeelvoorzitter Martientje Kuitenbrouwer voor de AT5 camera een glas naar zich toegeslingerd, juist toen zij werd geïnterviewd over de veiligheidsproblemen in de Jan van Galenstraat en de aanvraag voor cameratoezicht die zij afgelopen zomer - yes eindelijk! - bij de burgemeester heeft gedaan. Kijk hier voor het filmpje.

Voor de VVD-fractie in West was de maat al langer vol. Ik vraag al sinds december 2009 om maatregelen, en heb na het incident van vandaag actualiteitsvragen gesteld: over snelle toepassing van de op 1 september in werking getreden Voetbalwet, over sluiting van de belwinkel waar de groep overlastgevende jongeren zich vaak ophoudt en over het cameratoezicht. Nu was onze stadsdeelvoorzitter bijna het slachtoffer, maar zij was de zoveelste …. al lange tijd zijn er regelmatig incidenten waarbij bewoners worden bedreigd, omver geduwd en geslagen en waarbij ondernemers worden beroofd en gevandaliseerd. De aanslag op rotizaak Ram’s Roti was een dramatisch dieptepunt, evenals de overvallen op Etos en Albert Heijn.

Inmiddels wordt de criminaliteit en overlast in de Jan van Galen niet meer alleen door de VVD, maar raadsbreed serieus genomen. Daarom heb ik gevraagd of het mogelijk is om de zogenaamde ‘Voetbalwet’ onmiddellijk toe te passen in het gebied in en rond de Jan van Galen. Deze wet ‘Maatregelen Bestrijding Voetbalvandalisme en Ernstige Overlast’ (MBVEO) biedt instrumenten om een groep overlastgevende jongeren als deze aan te pakken, bijvoorbeeld met gebiedsverboden en een meldplicht.

De bewuste jongens zijn vaak te vinden in de belwinkel op de hoek van de Bestevaerstraat. Ik loop er langs als ik boodschappen ga doen. Bovendien werd vanuit de belwinkel zichtbaar het glas naar stadsdeelvoorzitter Kuitenbrouwer gegooid tijdens het AT5 interview. Rond die belwinkel concentreert zich de ellende. Ik heb het stadsdeelbestuur dan ook gevraagd of er mogelijkheden zijn om die zaak tijdelijk of helemaal te sluiten, iets wat in het verleden bijvoorbeeld in de Jan Evertsenstraat is gebeurd.

Comments:
Ja, zij was de zoveelste......

Ik ben het helemaal met je eens!

Dit gaat zo maar door. Er moet echt meer politie komen vanuit Den Haag, maar deze worden ingezet voor de meest lullige klusjes, om de staatskas te vullen.
Blauw moet uit de bureaucratische mallemolen worden gehaald.

Dit kan ook zo door blijven gaan, doordat ze niet bij hun lurven worden gegrepen en zelfs politici en politieagenten kunnen provoceren.
Het spel moet harder worden gespeeld. Een zacht beleid werkt voor geen meter.
Toko dichttimmeren en de ME erop zetten, want de eigenaar van de Belwinkel accepteert de situatie blijkbaar. Ik had ze er allang uit gesodemieterd.

Straatcoaches overigens nog gezien? ;(
Die zie ik alleen lachend bij Boerenjongens langs fietsen op de Baarsjesweg. Luizenbaantje!

Politie niet meer te vinden en AH heeft slechts heel kort beveiligers gehad.

Martientje is ook moeder. Volgende keer politie tijdens een interview op elke hoek van de straat en bij provocerend gedrag het gajes direct inladen en afvoeren naar de Bijlmerbajes, zonder dat zij een hotelbehandeling krijgen, maar de rekening van hun verblijf moeten betalen. Net als elk ander burger de vaste lasten ophoest.
 
He he..nu bestuurders worden bekogeld moet opeens de camera worden opgehangen? Toch wel vreemd dat als al jarenlang wordt geklaagd door burgers en door ondernemers dat nu pas het stadsdeel doorkrijgt dat er echt wat moet worden gedaan.
Ik ben sterk voorstander van cameratoezicht maar vind ook de lijfelijke aanwezigheid van ordebewaarders deel van de oplossing. En tenslotte: wat te denken van de rol van de ouders van die kinderen die de zaak verstieren? Hebben die de controle al lang geleden opgegeven of denken ze nog steeds dat het publieke domein een taak van de overheid enkel is! Haal je kind van straat als ie rondhangt en lastig is en zorg voor regelmaat door het thuis gezellig te makebn!
 
@Marjon laten we hopen op verbetering ....
@Huub tja, de ouders zijn bekend en bezocht door het stadsdeel, maar dat heeft blijkbaar niet geholpen .. je hebt wel gelijk, het begint in principe bij de ouders!
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?