26.9.10

 

Over de groenteboer die om niks in de boeien werd geslagen, en excuses verdient!

Vorige week bereikte mij een bizar verhaal. Groenteboer Olgun in de Jan Pieter Heijestraat had –zoals het hoort- op woensdagochtend wat lege dozen samengebonden en op de stoep gezet bij het grofvuil. Hij is kratjes met groente aan het sorteren voor zijn winkel om een uur of tien. Op dat moment komt er een handhavingsambtenaar van het stadsdeel langs die Olgun aanspreekt op de kartonnen dozen. Olgun vertelt dat het grofvuil volgens afspraak iedere woensdagochtend wordt afgehaald, waarop de ambtenaar hem wijst op twee kratjes die buiten de geoorloofde ruimte op de stoep staan. Olgun probeert hem samen met zijn broer duidelijk te maken dat de kratjes zojuist zijn uitgeladen en dat hij ze nog aan het sorteren is, maar dan loopt alles uit de hand ….

De ambtenaar, inmiddels vergezeld van een collega, vraagt om legitimatie, die Olgun achterin de winkel moet gaan pakken. Olgun stelt voor om samen naar achteren te lopen, omdat het ondertussen een komen en gaan is van klanten. De ambtenaar weigert, er vindt een discussie plaats en even later wordt Olgun voor zijn winkel ten overstaan van klanten en voorbijgangers in de boeien geslagen door de ambtenaar, die de politie belt. De ambtenaar geeft aan bedreigd te zijn en de politie neemt de broers Olgun daarom beide mee naar twee verschillende bureaus voor verhoor. De winkel moet daardoor gesloten worden. Klanten en medewerkers van Waternet, die toevallig ook op de stoep bezig zijn, slaan het tafereel gade met enorme verbazing en bieden spontaan aan om mee te gaan naar het bureau om te getuigen. De politie bedankt vriendelijk en de broers Olgun worden afgevoerd….

Op het bureau blijkt dat de collega van de ‘bedreigde’ ambtenaar ontkent dat er sprake was van enige bedreiging. De broers worden vrijgelaten en de winkel kan weer open. Inmiddels is het al wel einde middag en hebben de broers Olgun dus bijna een dag geen inkomsten .. De Amsterdamse politie, die zoals bekend te weinig mankracht heeft om zijn werk goed te kunnen doen, is ook weer een middag zoet geweest ..

In iedere organisatie worden fouten gemaakt, maar dit is nogal beschamend. De VVD fractie heeft hierover meteen vragen gesteld aan het DB. Ik ging dit weekend langs om het verhaal van de groenteboer zelf te horen. Gelukkig kan die er achteraf nog voorzichtig om lachen. Van het hele voorval zijn foto’s en filmpjes gemaakt en meerdere klanten hebben brieven geschreven, gericht aan het stadsdeel, waarin ze hun verontwaardiging uiten over het handelen van de bewuste ambtenaar.

Op dit moment (27 okt) zijn mijn schriftelijke vragen over het voorval -eindelijk- beantwoord. Er zijn twee versies van het verhaal, die van de handhaver en die van de groenteboer en omstanders/klanten. De stadsdeelvoorzitter heeft de groenteboer gevraagd een officiële klacht in te dienen zodat formeel en onafhankelijk kan worden vastgesteld wat er is gebeurd en of dit op correcte wijze is gebeurd. De broers Olgun hebben aangegeven dit ook te zullen doen.

Comments:
Ik vindt het ook echt brschaamend

Groet ,
Redouane Ouachou
 
Zo een dergelijke situatie zouden ze niet kunnen flikken bij een Nederlandse winkelier...

Groetjes,

Xpress Team
www.xpressrijopleiding.nl
www.xpressopleidingen.nl
 
Nou dit is een voorbeeld visie van Politie Amsterdam Amstelland en Partij van de Arbeid
 
Het zou erg prettig zijn dat als iemand iets schrijft er ook gekeken wordt of het verhaal wel klopt.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?