20.10.10

 

Debattoernooi voor jongeren in West!

Enkele weken terug blikte ik tijdens een politieke avond in de ‘wandelgangen’ van het stadsdeelkantoor samen met Ingeborg Baltussen (D66) en Erik de Groot (PvdA) terug op de campagne van afgelopen winter. In deze campagnetijd waren veel debatten in jongerencentra. Het viel op dat veel jongens en meiden een grote politieke interesse hebben. Vaak werden er talloze vragen op ons afgevuurd en lieten jongeren niet na om ons precies te laten weten wat ze van de verschillende politieke partijen dachten;) Aan het eind van zo’n debat kwam meestal de vraag: “Wanneer komen jullie terug? We zien jullie alleen met verkiezingen.”

Wij hebben in veel jongerencentra toegezegd dat er een ‘vervolg’ zou komen. Samen met Ingeborg en Erik kwam ik tot de conclusie dat het nu tijd wordt om die belofte waar te maken. Ik heb toen het idee opgevat om als raad samen met de griffie en jongerencentra in West een debattoernooi te organiseren. Op deze manier hebben jongeren een actievere rol, worden zij zich meer politiek bewust en kunnen wij hen als raadsleden een handje helpen. Bovendien levert zo’n debattoernooi vast een hoop nieuwe inzichten en informatie op voor de raad.

Het idee is omgezet in een motie, die deze week door alle partijen in de raad gezamenlijk is ingediend en aangenomen! We willen het toernooi in het voorjaar van 2011 plaats laten vinden. Grootste uitdaging is misschien wel het budget. Juist in deze tijd van bezuinigingen leek het ons niet gepast om duizenden euro’s te reserveren voor activiteiten als deze, zoals dat in de voormalige stadsdelen nog wel gebeurde. We zullen het moeten doen met een bedrag van 500 euro en de inspanning van raadsleden, griffie, jongerenwerkers en vooral de jongeren zelf!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?