9.10.10

 

Geen woorden ....

Meneer Hund is doodgeschoten. De familie Hund runt al 45 jaar een juwelierszaak in de Jan Evertsenstraat. Donderdagochtend stormden twee jongens binnen en sprongen meteen bovenop Fred Hund. Hij moest vechten voor zijn leven. Zijn jongere broer Gerard probeerde te helpen en raakte gewond. De overvallers schoten Fred dood, en vluchtten weg op een scooter. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.

Een roofmoord in de Jan Eef, een dode. Een vreselijk gevoel. Het is bovendien de eerste keer dat een moord zo dichtbij komt. Ik kom weleens bij juwelier Hund als klant en als raadslid. Juist de familie Hund was zeer actief in de winkeliersvereniging, en had hard meegewerkt aan het verkrijgen van het keurmerk veilig ondernemen voor de Jan Evertsenstraat. Nu wordt de zaak gesloten.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer kondigde meteen extra collectieve veiligheidsmaatregelen aan in de grote winkelstraten in West. Stadsdeel, Centrale Stad en ondernemers zullen samen proberen om de veiligheid verder te verbeteren. De stadsdeelvoorzitter sluit hierbij geen enkel middel uit, en dat valt te prijzen. De VVD zal alle mogelijke maatregelen steunen. Ondernemers en bewoners verwachten nu iets van de politiek, en dat moeten we waar maken. Doen wat we kunnen om dit soort afgrijselijke incidenten te voorkomen.

Gisteravond was een drukbezochte buurtbijeenkomst in de Jeruzalemkerk op het Jan Maijenplein. De hele familie Hund was daarbij aanwezig. Jaap Sierat van Aladdin’s Notenhoek benadrukte in een emotionele toespraak dat het juist beter ging met de Jan Eef. Dat er de laatste tijd, afgezien van de eerdere overval op juwelier Midyat, in de meeste winkels geen incidenten waren.
Dat is een gedachte om vast te houden. De straat krijgt steeds meer leuke, nieuwe horeca en jonge starters willen graag in deze buurt wonen. Die positieve trend zal doorgaan, en zal niet worden afgestopt door kansloos tuig.
Mijn gedachten gaan uit naar de familie Hund, die dit grote verlies zal moeten verwerken.

Comments:
U schrijft: "Dat is een gedachte om vast te houden. De straat krijgt steeds meer leuke, nieuwe horeca en jonge starters willen graag in deze buurt wonen. Die positieve trend zal doorgaan, en zal niet worden afgestopt door kansloos tuig."

Positieve trend? Voor u misschien maar niet voor de nabestaanden. Ongepast, misplaatst en totaal irrelevant. Wat bezielt u om dit stukje te vermelden? Ongelofelijk en onbegrijpelijk. Medeleven is ook een kunst. Ik hoop niet dat de nabestaanden dit lezen.

Cameratoezicht en meer beveiligers in een winkelstraat heeft geen enkel nut omdat het probleem zin daarmee naar de volgende winkelstraat verplaatst, zie Jan van Galenstraat - de groep van 40 terrorfinnen is nu een blok verderop geschoven naar de Jan Evertsenstraat. Hierna volgen Kinkerstraat, Overtoom en ga zo door. Tevens verplaatst het tuig zich naar omliggende woonstraten alwaar meer berovingen en huisovervallen. Dweilen met de kraan open nog steeds!!! Er is maar 1 oplossing mogelijk: Weghalen uit de samenleving, vastzetten of uitzetten. Daders zijn allemaal allang bekend!
 
Eens met andere schrijver,hoe durft u over positief te praten/
U moet lekker ergens in een dorp gaan zitten!
Ongeschikt voor enig werk hier in West!
Schande ook naar de familie Hund!
Ba waardeloos!
In het leger stond nu ongeschikt!
Zeg maar niets meer!
 
Laat ik net als mijn voorgangers ermee beginnen dat ik ongelooflijk respectloos van u vind dat u over “positieve trend” durft te schrijven. Heeft u überhaupt enig empathisch vermogen? Zo te lezen niet. Wat treurig zeg.

"Zo komen er binnenkort in de grote winkelstraten in West betere verlichting en cameratoezicht. Ook komen er beveiligers op straat, jeugdpreventieteams, extra politietoezicht en zogenoemde DNA-douches." http://www.parool.nl/parool/nl/7/MISDAAD/article/detail/1031167/2010/10/08/Burgemeester-betuigt-medeleven-dood-juwelier.dhtml

Prachtig weer, deze uitspraak van de stadsdeelvoorzitter waaruit de wanhoop spreekt. Nergens wordt iets vermeld over zero-tolerance of keihard aanpakken van dat tuig. Nee, nog meer 'preventieteams' waarvan al lang bewezen is dat de veiligheid daar amper door is toegenomen. Ondertussen kost het weer zoveel honderdduizenden euro’s extra. Pak dat tuig gewoon nou een keer op! Minimaal 10 jaar de cel in flikkeren. En hou toch op met nou nou, wie zouden dat nou geweest zijn?

Eerst Raadslid van de Baarsjes maar dat was tien keer niks. Daarna Fractievoorzitter, hoe komen ze erbij? Ik begrijp ondertussen dat u weer Raadslid bent maar zelfs dat bent u niet waard. Spijt dat ik op u gestemd heb.
 
Jammer deze reacties. De roofmoord maakt een hoop los. Net als u en net als iedereen wil ik dat die jongens opgepakt worden en opgesloten worden. Als u precies weet wie het zijn, bel dan meteen de politie. Ik ben hier bv. ook al een tijdje politiek mee bezig, om te kijken wat mogelijk is binnen de wetgeving om de 'Jan van Galen' groep van de straat te halen.

De afsluitende alinea is bedoeld voor bewoners en ondernemers in de Jan Eef en sluit aan op een toespraak tijdens de bijeenkomst voor de buurt waar overigens ook de familie Hund aanwezig was. Om juist niet wanhopig te zijn naar de toekomst, maar hoopvol. Om ons leven in deze buurt niet te laten bepalen door het tuig. Deze vreselijke gebeurtenis kunnen we niet terugdraaien, de daders moeten worden gepakt en meer veiligheidsmaatregelen zijn nodig.

Ten overvloede: als dit in jullie ogen 'ongepast' is naar de nabestaanden, dan is dat uiteraard nooit de bedoeling geweest. Het is jullie interpretatie.

groet,
Tom
 
De interpretatie van de gewone burger ,die jullie mooie woorden maar niets doen zat zijn!
De waarheid doet pijn he!
Maar je zit lekker op je stoel en verdiend goed,er vallen nog wel meer doden in West,jullie zijn mede schuldig (zwak beleid al jaren!
 
met uw opmerking over zwak beleid kan ik deels wel meegaan. Niet voor niets strijden wij (VVD) al jaren voor hardere maatregelen. Nu lijken die er te komen, en dan ben ik het helemaal met u eens: te laat ..

Uw andere opmerkingen lees ik als aanmoediging om nog meer mijn best te doen. De toon vind ik jammer, maar dat is uw eigen keuze. U kunt mij trouwens ook gewoon (niet anoniem) een keer mailen of een afspraak maken. Dan kunt u me vertellen wat u zelf als ideeën heeft. Misschien kan ik er dan iets mee.
 
Jammer al die anonieme reacties. Nergens voor nodig. Tom bijt niet (hard).
 
Anoniem nr.1 is een ondernemer uit West en heeft een eettent. Ik zou onder de huidige toestand niet durven om mijn naam hier te vermelden. Ik laat u weten als ik ideeën heb.

Jammer dat wanneer de gewone burger die u nota bene vertegenwoordigt, zich zorgen maken of feedback geven, er meteen gesproken wordt over "Het is jullie interpretatie". Verder laat ik het hierbij.
 
Nou de heer Leest, de familie Hund en de rest van de ondernemers in West zijn zeker hoopvol naar de toekomst. Zo hoopvol dat de familie Hund besloten heeft de zaak op te heffen....Niet dus! Diep en diep triest wat u hierover heeft geschreven, heb geen woorden voor en ik ben het totaal eens, in alle opzichten met mijn voorgangers. Ik ben zelf een ondernemer en ik overweeg sinds het overlijden van Hund serieus om te gaan verhuizen. U hebt trouwens makkelijk zeggen dat men zijn naam op uw blog moet gaan plaatsen maar gaat u mij en mijn gezin dan persoonlijk beschermen? Ik dacht het niet. Ach, laat ik hiermee ophouden. Dit is kansloos en een gelopen race.

Met vriendelijke groet, ondernemer en bang voor heden de toekomst.
 
u hoeft niet met uw naam op het blog, ik heb gewoon een emailadres en telefoonnummer. Ik ben erg verbaasd door dit soort reacties en begrijp uw woede naar aanleiding van mijn tekst niet. Volgens mij vinden we namelijk allemaal dat dit verschrikkelijk is en moeten we er alles aan blijven doen om zoiets te voorkomen. Ondertussen doen wij ons uiterste best om er het beste van te maken in de Jan Eef, evenals vele ondernemers daar overigens.
Veel sterkte, Tom
 
Volkomen met de reacties van de middenstanders eens, ook al begrijp ik de positieve uitgang van dit blog. Maar wat niet is, is niet.

Van enig positieve trend is nog lang geen sprake. Laten we maar eens afwachten.

De heer Hund zou niet hebben hoeven te sterven, indien de camera's er al zouden hebben hangen, zoals afgesproken.
Gemeente en politici zijn uitermate laks en nalatig.
Naar de ondernemer in de Baarsjes is nog nooit geluisterd.

Er is een rasechte Amsterdammer doodgegaan....
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?