5.2.11

 

Nieuwe bloemenstal in de Jan van Galen


Vorig jaar werd ik in november tijdens een ondernemersbijeenkomst aangeschoten door Ron. Samen met Sandy en zijn vrouw Ellie heeft hij een bloemenstal in de Jan van Galenstraat voor de Albert Heijn genaamd ‘Sandy Bloemen’.

Die stal was op dat moment overgenomen van de vorige eigenaar en eigenlijk geen stal meer te noemen, maar een lelijk krot van rottend hout dat lekte. Ron vertelde me dat ze al maanden bezig waren met het stadsdeel om het oude krot van vier bij vier meter te vervangen door een nieuwe, degelijke bloemenstal met precies dezelfde afmetingen. Liefst voor de winter, zodat het ook tijdens de vrieskou aangenaam zou blijven voor de bloemen en voor henzelf.

Het schoot echter niet op. Onduidelijk was welke vergunning precies nodig was, welk model in het straatbeeld zou passen en of de nieuwe stal eigenlijk wel vier bij vier meter mocht zijn. Vele mails gingen langs even zoveel afdelingen op het stadsdeelkantoor, het winkelstraatmanagement was nauw betrokken, formulieren werden ingevuld, discussies werden gevoerd en vergaderingen werden gehouden. Wethouder Choho was langsgeweest en had zich afgevraagd wat nou eigenlijk het probleem was. Ondertussen was het echter al december en was er nog steeds geen nieuwe bloemenstal.

Namens de VVD heb ik schriftelijke vragen gesteld over deze vervelende situatie, en nadat ook nog wethouder Lambriex was langsgeweest, ging dan eindelijk de kogel door de kerk. Het kon geregeld worden, onder bepaalde voorwaarden. Als raadsleden kregen we een keurig overzicht van de hele besluitvorming over deze bloemenstal en de uitkomst ervan: een happy end. Dit eerste weekend van februari is de nieuwe bloemenstal dan eindelijk opgebouwd. De deuren moeten nog geverfd worden, maar Ron, Ellie en Sandy zijn tevreden. De winter is grotendeels voorbij, en de stal is met vier meter bij drie meter zestig niet even groot als de oude stal, maar in ieder geval wel een stuk duurzamer en praktischer.

Het is erg jammer dat dit soort dingen zoveel tijd moeten kosten .. de bureaucratie vergt soms erg veel geduld en volharding van onze bewoners en ondernemers, teveel naar mijn mening .... Hoe dan ook is de nieuwe bloemenstal een aanwinst voor de straat!

Comments:
Het is gewoonweg te gek voor woorden dat dit stadsdeel zo bureaucratisch is ingesteld en wel al die jaren. Zal de bureaucratie ooit verdwijnen, vraag ik mezelf dan ook af, maar ik vermoed van niet doordat ambtenaren langs elkaar heen werken. Minimaal 10 jaar geleden kreeg ik het woord via de buurtconcierge dat e.e.a. zou worden veranderd t.a.v. de bureaucratie, maar ook hij liep tegen een muur.

Ik noem het burgertje pesten en zo zal ik dat blijven noemen, na alles dat er is gebeurd.
De zelfstandig ondernemer in Nederland wordt uitermate gepest door alle (nieuwe) regels die voortdurend opploppen, terwijl er moet worden gewerkt, waarmee de economie blijft draaien.

Ik mag wel zeggen dat de nieuwe stal ook een aanwinst is voor de buurt. De andere stal stond er al jaren en volgens mij heb ik nog ergens analoog fotomateriaal liggen van dezelfde stal van jaren geleden, d.w.z. zo ongeveer uit 1910. Haha!

Lieve mensen, van harte gefeliciteerd. Binnenkort kom ik even langs om een prachtige bos rozen te kopen.

Marjon, buurtbewoner.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?