17.3.11

 

Hondenpoep in de Spaarndammerbuurt

Nadat de afgelopen jaren het hondenpoep probleem van de politieke agenda leek te verdwijnen, steekt het hier en daar weer de kop op in Amsterdam. Zo kreeg ik vorige week van enkele bewoners signalen over de Spaarndammerbuurt. In deze buurt is de afgelopen tijd de overlast blijkbaar nogal toegenomen.

Ik dacht, laat ik er eens gaan kijken en ja hoor: getverdemme! In sommige straten en stoepen lag echt een behoorlijk aantal drollen. Erger was dat bij vijf van de zes door mij 'geïnspecteerde' knalgroene afvalbakken voor hondenpoep, zogenaamde 'DepoDog's', geen opruimzakje meer te krijgen was.

In de eerste plaats is het natuurlijk de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om de drol van zijn of haar hond op te ruimen. En het is helaas niet mogelijk om de hele dag op iedere hoek van de straat milieupolitie te laten posten. Wel heb ik om opheldering gevraagd bij de wethouder. Als overheid kun je in ieder geval de hondenbezitters stimuleren om zich wat socialer op te stellen, strenger handhaven en bekeuren als je merkt dat ze de poep niet opruimen. Ook zouden in mijn ogen parkeerhandhavers of straatcoaches best een oogje in het zeil kunnen houden namens het stadsdeel, en overtreders hierop aanspreken. Wordt vervolgd.

Tot zover uw woordvoerder hondenpoep!

Comments:
Tom,
heb je bij de 'inspectie' ook kunnen constateren dat diezelfde afvalbakken wel helemaal vol zitten met gebruikte zakjes? Feitelijk een goed teken, maar bijv. in de Staatsliedenbuurt zitten ze vaak zo vol dat er echt niets bij kan, dat stimuleert ook niet echt.
Legen en zakjes bijvullen is toch wel het minste en is ook nadrukkelijk toegezegd bij de invoering van de bakken. Het opruimen van de ontlasting is inderdaad de taak van de hondenbezitter, maar het bijhouden van de bakken toch echt van de overheid. Wil je wat foto's van de toestand waarin ik de bakken soms aantref?
 
Theo,

Bedankt voor je reactie. Tijdens mijn bezoekje bleken die bakken vooral vol te zitten met ander soort afval (blikjes, frietbakjes etc.)

ja natuurlijk, als je foto's hebt, stuur maar op!

Groeten,
Tom
 
De hondenpoep in de Staatsliedenbuurt neemt ook erg toe de laatste maanden. Jammer, want het stadsdeel was juist redelijk vrij van hondenpoep. Wat je ook ziet is dat mensen de hondenpoep wel in een zakje doen, maar het zakje daarna gewoon op de grond werpen?!
De 'poepzuiger' van het stadsdeel wordt echter niet meer gesignaleerd. Is die wellicht wegbezuinigd?
 
Bedankt voor je bericht, ik merk aan meerdere emails en reacties dat bewoners het idee hebben dat de overlast toeneemt. Ik ga er achteraan, zou goed kunnen dat de bezuinigingen op onderhoud van de openbare ruimte hier een rol bij speelt ..

Groet,
Tom
 
In de spaardammer buurt is het een hardnekkig probleem. Diverse bewoners lijken het te vertikken om van de zakjes gebruik te maken, en laten de hond rustig op een lege parkeerplaats de behoefte doen. Als je dan deze tijd van het jaar in het donker thuis komt wil dit nog wel eens voor een onaangename verrassing zorgen als je de auto uit stapt...
Wat mij betreft zou er strenger moeten worden opgetreden, ik vind het pure verloedering van het straatbeeld.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?