14.4.11

 

Hondenpoep in de Spaarndammerbuurt II

Een maand geleden schreef ik over de hondenpoep in de Spaarndammerbuurt. Ik heb bijna nooit zoveel reacties gehad. Emails, telefoontjes, een opmerking in de supermarkt. Hondenpoep blijft een grote ergernis van bewoners in de hele stad. Het is niet alleen smerig, maar het maakt speeltuinen en grasvelden bovendien ongeschikt én ongezond voor kinderen om te spelen. Deze week kwam het antwoord van bestuurder De Jager op de vragen die ik hem namens de VVD had gesteld. Hieronder enkele fragmenten:

"De door uw geschetste situatie heeft mij ten aanzien van enkele aspecten wel verbaasd. Uw bevindingen vormden voor mij dan ook de aanleiding om mij verder in deze problematiek te verdiepen ... Uw bevinding dat 5 van de 6 depodogs niet waren gevuld met zakjes heeft me daarom onaangenaam verrast.

... Ik ga daarom de achterliggende oorzaak van uw bevindingen nader onderzoeken (o.a. via tijdelijke dagelijkse monitoring/registratie) ... Tenslotte wil ik benadrukken dat het ontbreken van de zakjes dus niet het gevolg is van onze bezuinigingsambitie ... De Handhaving Openbare Ruimte handhaaft op de opruimverplichting hondenpoep ... Bij overtreding kunnen de volgende boetes worden opgelegd: €60 wanneer de begeleider van de hond geen opruimmiddel kan tonen en €90 als de hondenpoep niet wordt opgeruimd door eigenaar of houder van een hond.

... Ik ben dan ook van plan een voorlichtingscampagne te starten waarbij we de hondenbezitter zullen stimuleren zelf op te ruimen ... Momenteel overweeg ik om het concept van de "poepscooter" in andere delen van West in te zetten. De wenselijkheid en financiële haalbaarheid worden momenteel onderzocht."

Als je door het ambtelijke taalgebruik heenprikt, is dit een voorzichtig, maar hoopvol antwoord van Dirk de Jager. Hopelijk zet hij zijn plannen snel om in actie. Ik zal 'm eraan houden!

Comments:
Heel mooi! En nu ook nog in het Westerpark handhaven. Er zijn veel honden in het gebied van het Westerpark dat hondenvrij hoort te zijn. Door het hele park lopen nu (flinke) honden en dan vaak ook nog los.
 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?