6.11.11

 

Dagje Debattle in de Tweede Kamer

Na de “Debattle” in mei van dit jaar, was afgelopen week het vervolg. PvdA-raadslid Orhan Kayar en ik zouden winnaar Achmed uit De Baarsjes een dagje meenemen naar de Tweede Kamer in Den Haag. Uiteindelijk besloten we toch maar met een grotere groep te gaan. Vanaf Sloterdijk vertrokken we donderdagochtend met vijftien jongeren, vooral jongens, en wat begeleiders van The Mall en het Jongeren Service Punt Westerpark naar Den Haag.

’s Ochtends hadden we een gesprek in de VVD-fractiekamer met Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen. Zij voert onder meer het woord over immigratie en integratie, dus er ontstond al snel discussie over Mauro, en over het wegvallen van allerlei subsidies voor jongerenwerk in West. Daarnaast waren er ook ‘bijzondere’ vragen, bijvoorbeeld over ‘wie het rijkste Kamerlid is’ , en ‘of de zoon van Kadhafi moet worden berecht’.

Helaas hadden sommige jongens moeite om zich te gedragen. We kregen zelfs twee keer een waarschuwing van de beveiliging. Gelukkig konden begeleiders hen nog een beetje in de hand houden,. Na een bezoek aan de publieke tribune, hadden we goede discussie met PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing in de PvdA-fractiekamer, onder meer over ritueel slachten en de invloed van de media. Over media gesproken: de hele dag werden we gevolgd door RTV Noord-Holland, wat hilarische interviews opleverde met de jongeren.

Uiteindelijk vond het overgrote deel van de jongeren het een fantastische dag, was er veel debat en discussie, en hebben we er allemaal wat van opgestoken. De opzet was om jongeren kennis te laten maken met politiek en politieke vaardigheden, en dat is zeker gelukt. Oftewel: voor herhaling vatbaar!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?