5.2.12

 

speelplekken vs. parkeerplekken?

In de raad hebben we onlangs het beleid voor speeltuinen en speelplekken vastgesteld. Spelen is van het grootste belang voor kinderen, om zichzelf te ontwikkelen en actief in beweging te zijn. Geheel in lijn met ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ gaat het stadsdeel inzetten op een grotere rol van ouders en vrijwilligers, een positieve ontwikkeling!

Wat ook positief opvalt is het grote aantal speelplekken in Amsterdam-West, en de kwaliteitsimpuls die veel van deze speelplekken krijgen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het Wachterliedplantsoen, dat anderhalf jaar terug werd geopend. Als je die fantastische speeltuin ziet, dan zou je bijna wensen dat je zelf nog een kind was;)

Waar echter niemand bij stil staat, is dat vrijwel alle speelplekken rechtstreeks worden betaald uit het parkeerfonds. Met andere woorden: dankzij bezoekers die de meter vullen en bewoners die een parkeervergunning betalen, kunnen onze kinderen naar hartelust spelen op prachtige speelpleinen en in heerlijke (natuur)speeltuinen! Wist u dat? In principe is daar niks mis mee, al zou de VVD graag zien dat er van dat parkeerfonds óók nog voldoende geld over blijft voor -pak ‘m beet- ondergrondse parkeergarages om het enorme parkeerprobleem aan te pakken.... een probleem dat niet valt te ontkennen, met een wachttijd van soms wel tien jaar voor een parkeervergunning (in Oud-West).

GroenLinks heeft er een uitgesproken mening over. Wat deze partij betreft worden de parkeertarieven almaar verder verhoogd, en verdwijnen zoveel mogelijk parkeerplekken naar de ring, zodat straten autovrij worden en er op vrijwel iedere straathoek een mooie speelplek komt. Dit schiet in mijn ogen te ver door.

Speelruimte is van het grootste belang, zeker in een dicht bebouwd stadsdeel als West. We moeten daarom ook zorgen dat speelplekken van hoge kwaliteit zijn. Amsterdam is echter wel een drukke stad en geen dorp op de Veluwe, waar je als kind de deur uitloopt en een hut kan gaan bouwen. Als dit ‘bloemetjesdenken’ van GroenLinks in West wordt doorgevoerd, dan vlucht de hardwerkende autobezitter de stad uit, evenals gezinnen met kleine kinderen die graag dichtbij huis parkeren. Oma krijgt door de steeds hogere tarieven minder familiebezoek, én er verdwijnt een enorme inkomstenbron voor het stadsdeel waar onze kinderen nu juist zo van kunnen profiteren!

Comments: Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?