15.8.12

 

Olympische Spelen na 100 jaar terug naar Amsterdam?

De Spelen in Londen zijn net afgelopen, de sporters zijn gehuldigd en de Paralympics beginnen over twee weken. Het was een ongelooflijk succes en heeft mij en vele anderen geïnspireerd om in deze onzekere tijden onze dromen niet uit het oog te verliezen. Maar Nederland zou Nederland niet zijn zonder criticasters die over elkaar heen buitelen om te benadrukken dat wij als kikkerlandje nooit in staat zijn om zo’n groot evenement te organiseren.

Kritiek is gezond en natuurlijk ligt het pad naar een tweede Olympische Spelen in Amsterdam in 2028 bezaaid met risico’s, obstakels en go/no-go momenten. Ik zie echter volop kansen om toe te werken naar een mooi en kansrijk bid! Zonder een ambitieuze stip aan de horizon kom je als land ook niet ver.

Het Olympisch Plan beoogt veel meer dan alleen maar het binnenhalen van de Spelen. We kunnen met een sportieve, vitale samenleving obesitas en overgewicht bestrijden. Dat is bijvoorbeeld in Amsterdamse stadsdelen als West en Nieuw West geen luxe, maar bittere noodzaak! We maken bovendien sneller stappen naar een goed OV-netwerk, een betere infrastructuur en krijgen hierdoor ook economische kansen. Of zoals onze Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg zegt, het gaat niet alleen om de nalatenschap van de Spelen maar ook vooral om de vóórlatenschap.

Dus eigenlijk maakt het niet uit of die Spelen in 2028 er uiteindelijk komen of niet. Een serieuze investering in onze gezondheid zal zich ook zonder Spelen terugbetalen. De droom en de weg er naartoe leveren al zoveel waardevolle acties, kennis en inspiratie op, dat we nu niet moeten vertragen. Daarom zet ik mij binnen, maar ook buiten de politiek in voor het Olympisch Plan. Ik ben sinds ruim een jaar lid van de Vonken van 2028, een groep jonge professionals die zichzelf en hun netwerk vrijwillig inzetten om de Olympische Spelen in 2028 een stukje dichterbij te brengen. Op dit moment werk ik met andere ‘Vonken’ bijvoorbeeld aan een plan om de bestuurlijke kwaliteit bij sportverenigingen te versterken en goede mensen enthousiast te maken om in het bestuur te gaan van sportverenigingen in Amsterdam die daar behoefte aan hebben.
Wil je meer weten over de Vonken, of ben je geïnteresseerd om ook een bijdrage te leveren? Kijk dan op de website


Comments:
Green Aaron Rodgers Women's Jersey axiotakix
Jimmy Graham Jersey axiotakix
Justin Smith Red Jersey axiotakix
http://www.niketexansnflshop.com

 
Peyton Manning Jersey axiotakix
Women's Drew Brees Jersey axiotakix
Von Miller kids Jersey axiotakix
http://whoesalenikenfljerseys.weebly.com

 
Een reactie posten<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?